İstanbul Akçadağlılar Bizde Varız diyerek gövde gösterisi yaptı

AHA İSTANBUL- İstanbul'da yaşayan Malatya Akçadağ'lılar sofra bereketinde bir araya gelerek geleceğe dair tek yürek olduklarını gösterdiler.

Malatya Akçadağ'lılar istanbul'da bir araya gelerek geç kalınmış birlik olmanın vurgusu altında bir araya gelerek dernek çalışmasını masaya yatırdı. Mastöb Malatya sivil toplum örgütleri birliği genel merkezinde bir araya gelen Akçadağlılar Nazife Özdemir'in koordinasyonunda başlatılan sosyal medyadaki çagrıya ses verirken,  birlik beraberlik meyvesini vererek Akçadağın değerleri bir araya geldi. Eski Akçadağlılar dernek başkanlığını yürüten Mehmet Karataş'ın başkanlık ettiği toplantıda katılımcılar tek tek kendilerini tanıttılar. Eski başkan Mehmet Karataştan ve Nazife Özdemir selamlama konuşmalarında kurulacak derneğin her kesimi kucaklamak adına kurulacağını tek değerin Akçadağ olduklarını dile getirdiler. Yapılan toplantıda tek tek kendilerini tanıtan Akçadağ'lılar dernek oluşumunda yer almak ve taşın altına ellerini sonuna kadar koyacaklarını dile getirerek Akçadağ'lılar Derneği için açık çek verdiler. Yapılan toplantıda Malatya Akçadağlılar derneği sadece Akçadağ'a değil tüm Türkiye'ye hitap eden dernek olacağı temennilerde bulunuldu. Dernek kurma çalışmaları için Mehmet Toplantı sonu çekilen fotoğraflarla bu özel gün ebedileştirildi. 

Ev sahibi olsrak misafirlerini ağırlayan Mastöb kadın kolları başkanı Canan Altuntaş  ve gençlik kolu başlanı Bilal Elmas kendi elleri ile hizmet ederek misafirlerini hem ağırladılar hemde uğurladılar. Mastöb başkanı Adil Gevrek Evkur Yeni Malatyaspor'un kampı dolayısıyla wahsapp'dan canlı bağlanarak misafirlere Akcadağlıların birlik beraberliğini tebrik etti. 

Bu özel güne, Sahin Narinç, Abdullah Kalkan, Ali Özdemir, Kemal Çelik, Serdar Karataştan, Derya Kutlutürk, Emir Işık, Sevim Kılıç, Hatun Timur, Haci Güven, Hasan Kocabey, Özlem Kocabey, Abdurrahman Çiftci, Cemal Kocabey, Mahmut Tas, Hayrullah Kalkan, Kenan Tuncal, Çetin Bor, İsmail Güde, Mustafa Akbaba, Dr. Erdem Günay, Hüseyin Altan, Av. Mustafa Yener, Hamit Akkaya, Hasan Aygül bu özel günde hazır bulunarak Akçadağ'ın tek yürek olduklarını haykırırken daha bir çok Akçadağlılarda mazeretlerinden dolayı gelemediklerini bir dahaki toplantıya katılacaklarını dile getirdiler.

Kurulacak dernek için kurulan komisyona 

Av. Hasan Kocabey

Av. Mustafa Yener

Av. Celal Gündoğdu

Mali müşavir Çetin Bor

Vergi dairesi şefi Ali Özdemir

Eğitmen Derya Kutlutürk

Kamu emeklisi Mehmet Taş

Nazife Özdemir

Mehmet Karataşdan seçilirken bir sonraki toplantı Şubat ayının 11'inde saat 11:00 da aynı yerde toplanarak tekrar bir araya gelme kararı verildi.