ismail TONGUÇ Tedavi Gördüğü Hastanede Hayatını Kaybetti.

AHA TEKİRDAĞ-Çorlu'da Tonguç Amca olarak her kesimin sevdiği ve saygı gösterdiği İş adamı ve Kırım Tatar Türkleri Derneği kurucu başkanı da olan İsmail Tonguç, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Çorlu`nun tanınmış simalardan ve renkli kişiliği ile dikkat çeken isimlerinden olan İsmail Tonguç’un cenazesi Çorlu Eski Mezarlık ta defnedildi.

 

Merhumun cenazesi önceki gün Çorlu Merkez (Otogar) Camii`nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Çorlu Eski Asri Mezarlığında toprağa verildi.Çorlu`da pek çok sivil toplum örgütünde de görev almış olan Çorlu İşadamları ve Sanayiciler Derneği`nin (ÇİSAD) kurucu üyeliği ve geçmiş dönem başkanlığının yanı sıra Kırım Türkleri Derneği Çorlu Şubesi`nin başkanlığını da yürüten İsmail Tonguç (85) yakalandığı hastalığa yenik düşerek önceki gün hayatını kaybetti. Tonguç`un cenazesi Çorlu Merkez (Garaj) Camii`nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Çorlu Eski Asri Mezarlığı`nda toprağa verildi.

 

Cenaze törenine Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, ÇİSAD yöneticileri, Kırım Türkleri Derneği yöneticileri, işadamları, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Tonguç ailesinin yakınları, eş, dost ve akrabaları ile sevenleri katıldılar. Trakya Gündem Gazetesi olarak Merhum İsmail Tonguç`a Allah`tan rahmet, kederli Tonguç ailesi ve yakınları ile sevenlerine başsağlığı dileriz.

 

Haber: Abdurrahim Yıldırım