İsmail Akar; Yapılanlar Vefasızlık, Haksızlıktır!

CHP Çorlu İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden İsmail Akar çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Disiplin kurulu tarafından kendisi ve 2 arkadaşının parti üyeliği yapımı sırasında yanlışlıklar yapıldığı iddiaları ile parti faaliyetlerinden Bir yıl men edildiklerini açıkladı. Akar; 'Bu bir kumpas operasyonu mu onun taktirini kamuoyuna bırakıyorum. Fakat yapılanlar hiç de hoş değil' dedi. Çorlu CHP de yaşanan bu depremden sonra kim kime kumpas kuruyor sorusu kamuoyunda sıkça sorulmaya başlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanı İsmail Akar, Kadın Kolları Başkanı Sema KırkoyunKinet, Gençlik Kolları Başkanı Bülent Karabudan İlçe binasında düzenlenen basın toplantısı ile birlikte yönetim kurulları ile birlikte istifa ettiklerini açıkladılar.

Akar “Vefasızlık” dedi

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan ilçe başkanı İsmail Akar, İlçe Sekreteri Doğukan Dağ ve Başkan yardımcısı Hasan Eligül`ün CHP Tekirdağ İl Başkanlığı il disiplin kurulu tarafından 1 yıl boyunca hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasının ardından CHP Çorlu İlçe Örgütünde toplu istifa kararı alındı. Yönetim kurulu üyelerinin katıldığı düzenlenen basın toplantısı ile bunu kamuoyuna duyuran İlçe Başkanı İsmail Akar; “Bunun bir vefasızlık olduğunu, arkadaşlarıma yapılan bir haksızlık olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

Şehitlerimiz için saygı duruşu

Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Örgütü binasında gerçekleştirilen basın toplantısı geçtiğimiz gün Hakkâri`nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü ile girilen çatışmada şehit askerlerimiz için saygı duruşu ile başladı. İlçe Başkanı İsmail Akar; “Ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor. Daha dün Şemdinli`de gencecik fidanlarımızı şehit verdik. Şehitlerimize Allah`tan rahmet yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Çorlu CHP de Tüm Birimler İstifa Etti!

Başkan Akar’a karşı disiplin kurulunda çıkan karardan sonra Çorlu CHP de tüm yönetim, gençlik ve kadın kolları olmak üzere tüm birimler istifa ettiği bildirildi. Akar konuşmasının başında İl disiplin kurulu tarafından alınan kararı değerlendirirken; “Hafta başından beri Tekirdağ genelinde gerek yerel medyada, gerek sosyal medyada disiplin kurulunun benim, İlçe sekreterimiz Doğukan Dağ`ın ve Başkan Yardımcım Hasan Eligül`ün 1 yıl hak mahrumiyeti ile ilgili karar doğrultusunda sizleri buraya davet ettim. Az çok bildiğiniz üzere bundan 4 ay önce yaptığımız birtakım üyelikler ve sehven yapılmış maddi hatalar doğrultusunda 3 arkadaşımız bunların il disiplin kuruluna verilmesi müracaatında bulundular. Geçen süre içerisinde il disiplin kurulunun 1 hafta öce aldığı karar doğrultusunda 1 yıl hak mahrumiyeti ile yani partide seçme seçilme hakkının alınması ile cezalandırıldık. Bu karar elimize ulaşmadı. Geçen bu süre içerisinde de ne il başkanımız ne il disiplin kurulu başkanımız bu konu ile ilgili bilgi vermedi. Alınan kararın sabit olduğu bizim tarafımızdan tespit edildikten sonra önümüzde ki kongre sürecini düşünerek ve bu sürecin daha sağlıklı ilerlemesine meydan vermek için biz 3 arkadaşımız, yönetim kurulumuz, gençlik ve kadın kollarımız görevlerimizden ayrılma kararı aldık” dedi.

Bu Karar Belediye Başkanı Ünal Baysan’a Kumpas mı!

Yapılan bu hareketi kendilerine karşı itibarsızlaştırma operasyonu olarak gördüğünü ifade eden Akar, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan için de bir kumpas mı sorusuna ise kamuoyunun taktirine bırakıyorum diyerek kısa bir cevap verdi. 20 yıldan beri ben bu partinin içinde görev yaptığını belirten Akar;“7- 8 yılı ilçe yöneticisi olarak son 20 ayı da ilçe başkanı olarak görev yaptım. Alınan karar bizim kişiliğimize yönelik olduğunu düşünüyorum. Bu yönetimin itibarsızlaştırılması ile ilgili tasarruf olduğunu düşünüyorum.  Bu yüzden bize yapılan bu durumu haksızlık olarak nitelendirip yönetimimiz, gençlik ve kadın kollarımız ayrılma kararı aldık. Benim için çok kolay biz zaman değil. Hiç bir şey beklemeden, siyasi hiçbir beklenti içerisine girmeden ekmek kadar su kadar bu partinin bu ülkeye lazım olduğunu düşünerek 20 yıldan beri kurumsal kimliğimizi yukarı çıkarmak için elimden geldiği kadar her şeyi yapmaya çalıştım. Aslında sadece 3 arkadaşımız değil şikâyet eden. Geçmişte siyasi hedeflerine ulaşmak için çaba gösterdiğim, siyasi büyük olarak nitelendirdiğimiz arkadaşlarımızda var. Bizim 1 yıl siyasetten men edilmemiz çok önemli değil. Ama bunun bir vefasızlık olduğunu, arkadaşlarıma yapılan bir haksızlık olduğunu sizinle paylaşmak istiyorum. Netice itibari ile 22 gün sonra gerçekleşecek kongremizin daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve bu sürecin daha moralli bir ekip tarafından yürütülebilmesi için bu kararı aldık. Partimiz için hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Şikâyet edenlerin isimlerini açıkladı!

Alınan kararın bir boyun eğme olmadığını da sözlerine ekleyen İsmail Akar; “Bu bir haksızlığa, hukuksuzluğa, vefasızlığa başkaldırıştır. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Karar bize ulaştıktan sonra üst kurullarda hakkımızı korumak ile ilgilide elimizden gelen her şeyi yapacağımızı paylaşmak istiyorum. Şikayeti yapanlar Mustafa Ülkem Uruk, Avukat arkadaşımız Sinem Malgaç diğeride Kaan Dönmezer`dir. Aslında bu arkadaşlarımızın kesinlikle yönlendirildiğini düşünüyoruz. İl Başkanımız bu konu ile ilgili şu aşamada müspet bir tavır içerisinde olmadığımızı düşünüyoruz. Sonuç itibari ile geldiğimiz nokta budur” dedi.

İl Başkanı delege seçimlerinde 7. Maddeyi uygulamadı mı!

Akar ayrıca; “Sizin aracılığınız ile tüzüğü harfi harfine uygulamaya çalıştığını söyleyen il başkanımıza bir şey söylemek istiyorum. Tüzüğümüzün amir hükmü olan 7. Maddede der ki; Üyeler bağlı bulundukları ilçe başkanlıklarına her yıl 12 ile 120 lira arasında aidat öderler. Bu yükümlülükleri yerine getirmeyen üyeler parti içi seçme ve seçilme hakkını kullanamaz. Dediğim gibi tüzüğü harfi harfine uyguladığını söyleyen il başkanımız geçtiğimiz ay gerçekleştirilen delege seçimlerinde tüzüğümüzün amir hükmünde bulunan bu 7. Maddeyi uygulamış mıdır?” dedi

Demek ki bu işlerin peşinde olunca siyasi ivme kazanıyorsun!

Bu karar kongre öncesi yönetimimizi itibarsızlaştırmak için alınmış bir karardır. 20 aylık süre içerisinde buna benzer birçok olay yaşadık. Maalesef beraber olduğumuz, yan yana yürüdüğümüzü düşündüğümüz arkadaşlar bu yönetim kurulunun ayağı taşa değsin tökezlensin diye birçok şey yaptı. Ama biz bunları partimiz zarar görmesin diye hiçbir şekilde kamuoyu ile paylaşmadık. Demek ki bu işlerin peşinde olunca siyaseten ivme kazanıyorsun, siyaseten hedeflerine ulaşmak daha kolay oluyor” şeklinde konuştu.

Abi sen bu partinin vicdanısın diye söylerdi!

Açıklamalarını devamında CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü`yü isim vermeden eleştiren Akar; “Siyaset aslında insana dokunmanın yanında, siyaset mühendisliğini getiriyor. Birilerinin hedeflerine ulaşması için o siyaset mühendisliğini insana dokunmanın çok ötesine geçirdiklerini rahatlıkla söyleyebilirim. Geldiğimiz günden beribenzer şeyleri yaşadık. Birkaç ay önce aday olamayacağım yönünde ki açıklamamdan sonra parti büyüğü diye nitelendirdiğimiz isimlerin hiç biri ne bu aşamada ne de daha önce ki aday olmayacağım açıklamasından sonra da niye diye sormamasını da vefasızlık olarak nitelendiriyorum. Bu işi kovalayan, bu işin bu noktaya gelmesi için çaba gösteren arkadaşımız ben ilçe başkanı olmadan önce “Abi sen bu partinin vicdanısın, yanımızdan, yamacımızdan ayrılma diye söylerdi. Ama bu aşamaya gelme noktasında ciddi gayretleri olduğunu biliyorum” ifadelerine yer verdi.

Genel Merkezden bunu bir şekilde hallederiz dediler!

Disiplin suçuna neden olan olay ilgili açıklamalara yer veren İsmail Akar; “4 ay önce bir üyelik yani referandumdan sonra biriken üyelikleri biz genel merkeze gönderdik. Orada gerçekten maddi hatalar var. Yani askıya çıkma süresi ile üyelik başvuru sürecinin örtüşmediği, bir takım imzaların eksik olduğunu daha sonra bizde tespit ettiğimizde genel merkezimize bu durumu bildirdik. Bu şekilde bir problem var dedik. Sorun çıkacaksa bunları geri alıp daha sonra tekrar gönderelim dedik. Genel merkezimizde Türkiye`nin her yerinden gelen bir takım üyeliklerde bu sorunlar olabiliyor. Önemli değil. Biz bunu bir şekilde hallederiz dediler. Bu sürenin uzama sebebi de budur. Arkadaşlarımız bunu disiplin kuruluna götürdükten sonra iş bizden çıktı ve disiplin süreci başladı. Şunu da belirteyim Tekirdağ`da hiç olmadığı kadar disiplin kurulu toplanarak karar verdi ve ne ilginçtir ki kongremize bu kadar süre kala kendileri bize tebliğ etmese de kamuoyunun duyası için çaba içerisin de oldular. Bu da bizim ciddi bir şekilde onurumuza ve gururumuza dokunda. Bu süreçte partimizin zarar görmemesi için elimizden geleni yapacağız. Verdiğimiz kararın temel amacı kongreye sağlıklı bir şekilde gitmektir”  dedi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım