INFLUENCER AJANSI

Sosyal medya, günümüzde vazgeçilmez paylaşım ve reklam ağlarından biri haline gelmiştir

Fotoğraflar, videolar, yazılar ve daha nicelerini bizi takip eden insanlara sunuyoruz. İş böyle olunca reklam yapmak için de daha fazla tüketici bazlı çalışmalar yapılması gerekti. Markaların asıl hedeflediği şey de budur yani güven aşılayıp büyük bir kitle yakalamak. Bunun için en etkili yöntem bir influencer marketing ağına girmektir.

Influencer marketing, pazarlama üzerine kurulmuş bir reklam aracıdır. Böylelikle hedef kitleye belirli kişiler tarafında birçok ürün sunulmaktadır. Burada amaç doğru kampanyayı oluşturmak ve doğru Influencerlarla çalışarak başarıya giden yoldaki süreci kısaltmaktır. İşte size bu algıyı oluşturacak ve ihtiyacınız olan gerekli fikir ve tecrübeyi aşılayacak olan kişiler influencerlardır. Yani takipçi sayısı uygun kitleye göre yüksek, kitleye belirli bir güven aşılamış, kitlenin alışveriş alışkanlığı üzerinde ikna edici etkin bir rol oynayacak kişilere denir.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus uygun bir influencer ve uygun hedef kitledir. Reklamla örtüşecek bir kitleye hitap edecek olan influencer sizin marka reklam gücünüzü fazlasıyla arttıracaktır aynı zamanda da internet ağları üzerindeki görünürlüğünüz de artacaktır.

Tüm bunları sizin yapmanıza gerek kalmadan halledecek olan ajanslar mevcuttur. Influencer ajansı bünyesine kayıtlı bir sürü influencer bulunmakta ve sizin reklamınız için gerekli analizler yapılmakta, hangi ürünü ya da markayı kimler tercih eder reklamı sunacak influencer nasıl biri olmalı gibi soruların hepsinin cevabı seçeceğiniz ajansların analizlerinde mevcut olacaktır. Ajanslar tüm analizlere ek size iyi birer rehber olarak yol göstereceklerdir. Geriye size sadece donanımlı bir influencer ajansı ile anlaşıp markanızın ya da ürününüzün geniş kitlelere nasıl yayıldığını izlemek kalıyor.