İmam In Darp Edilmesine Baş Savcılık Açıklama Yaptı

15 Temmuz darbe girişiminin İkinci yıl dönümünde Tekirdağ'ın Ergene İlçesi, Esenler Mahallesinde, Diyanet İşleri Başkanlığının talimatıyla gece 00.13 de sela okuduktan sonra Camiye gelen iki kişi tarafından darp edildiğini iddia eden İmam F.A nını şikayeti üzerine Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı bir açıklama yaptı.

Sosyal medyada da büyük tepki gören ve bir çok kişi tarafından paylaşılan Esenler Camii imamı F.A nın sela verdikten sonra darp edilmesi iddiaları üzerine Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter yazılı bir açıklama yaptı. İmam F.A nın Çorlu Devlet Hastanesinde yapılan muayenesinde her hangi bir darp izine rastlanmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “16.07.2018 tarihinde bazı internet haber sitelerinde yayınlanan “Tekirdağ, Ergene, Esenler Camii’nde görevli imam 15 Temmuz şehitleri için sela okuduktan sonra bir gurup genç tarafından darp edildi” şeklinde yapılan haberlere ilişkin kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Esenler Camii imamı ifadesinde 16.07.2018 günü saat 00.13 sıralarında Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye genelinde 15 Temmuz darbe girişimi yıldönümü olması sebebi ile sela okunması talimatı üzerine sela okudum. Sela bitiminde de camiyi kapatıp eve gitmek için hazırlık yaptığım esnada, saat 00.20 sıralarında daha önceden mahalleden tanıdığım İ.Ö ve B.A’nın camiye geldiler, selam vererek hal hatır sordular, muhabbet ettik. Camiyi kapatıp dışarı çıkmaları gerektiğini söyledim. İ.Ö “darbe girişiminin nasıl olduğunu bana anlatacaksın öğrenmek istiyorum. Bence bu darbe girişimi değil, planlanmış bir organizasyon olduğunu düşünüyorum” dedi. Çık dışarı diyerek İ.Ö yü dışarı çıkmak için itekledim. “Çıkmıyorum” demesi üzerine itekleyerek zorla dışarı çıkartmaya çalıştım. Bu sırada aramızda itişme oldu ve bahçeye çıktık. B.A ve dışardan gelen gençler araya girerek ayırdılar. İ.Ö tekrar üzerime gelerek bana yumruk attı. Geçler İ.Ö yü alarak camiden uzaklaştırdılar şeklinde beyanda bulunarak İ.Ö hakkında şikayetçi olunmuştur.

Faruk Açıkgöz’ün Çorlu Devlet Hastanesinden alınan 16.07.2018 tarihinde saat 02.09 da alınan doktor raporunda darp cebir izine rastlanmadığı tespit edilmiştir.

Olay sonrası Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından şüpheli İ.Ö hakkında “Kamu görevlisine karşı basit yaralama Suçu ve Suçluyu Övme” suçlarından dolayı soruşturma başlatılmış. Şüpheli İ.Ö mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığımıza getirilmiştir. Şüpheli İ.Ö Cumhuriyet Başsavcılığımızda alınan ifadesi sonrasında hakkında Çorlu Sulh Ceza Hakimliğinden Adli Kontrol kararı uygulanması talep edilmiş. Çorlu Sulh Ceza Hakimliği tarafından şüpheli İ.Ö nün Adli Kontrol altına alınmasına karar verilmiştir. Olayla ilişkin soruşturma titiz bir şekilde yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Olayın yaşandığı andan haberi yayına hazırladığımız ana kadar Ak Parti Tekirdağ Milletvekillerinin hiç birinden konuyla ilgili olarak her hangi bir tepki açıklaması yapılmaması dikkatlerimden kaçmadı.

Haber: Abdurrahim Yıldırım