İmam Hatip Okulları Spor oyunları şampiyonları kupalarına kavuştu

AHA İSTANBUL - Öncü Gençlik spor kulübünün organize ettiği Liseler arası Spor oyunları 3 ay süren mücadeleden sonra şampiyonlar muhteşem törenle kupalarını aldılar

Önder İmam Hatip okulları bünyesinde faliyet gösteren Öncü gençlik spor kulübü bir projeye daha imza atarak İmam Hatip okullar Orta okul ve Liseler arası spor oyunlarını gerçekleştirdi. İmam Hatip neslinin spordada tarih yazmaya başladığı son yıllarda 56 okulun katıldığı spor oyunları 9 branşta 15 katagoride imam hatipli sporcular kıyasıya yarıştılar.  Karete, Mangala, Mas Güreşi, Atletizim, Güreş, Kros, Masa tenisi, Badminton, mini golf branşlarında yapılan 3 ay süren müsabakalarda başarılı sporcular ve okullar ödüllerine spor oyunları ödül töreninde kavuştular. Bahçelievler belediyesi Hasan Doğan spor komleksinde yapılan ödül töreni şölen havasında gerçekleşti. Açılışı Mehter takımı marşlarıyla gerçekleştirilirken Sanatcı Resul Aydemir'in sahne performansıda öğrencilere bir kat daha heyecan kattı. Programda Öncüspor kulübü karetecileri , Akrobasi ekipleri yanı sıra Sokak Antremanları Action ekibi ve akrobat ekipleri gösteri düzenledi. 

Programın ev sahipliğini Öncü Gençlik spor  kulüp başkanı Yavuz Kurt ve yönetim kurulu yaparken programa Gençlik ve spor bakan yardımcısı  Sinan Aksu, Öncü Gençlik spor kulübü eski genl başkanı aynı zamanda Balıkesir milletvekili Mustafa Canbay, Dünya Etnospor konfederasyonu  başkanı Bilal Erdoğan, gençlik spor il müdürü Cemil Bağlama,  Bahçelievler belediye başkanı Dr. Hakan Bahadır, Önder İmam Hatip Okulları genel başkanı  Kamber Çal, Ak parti Bahçelievler ilçe başkanı Av. Ramazan Açıkgöz Bahçelievler ilçe milli eğitim müdürü Emin Çıkrıkçı ve ismini sayamadığımız çok sayıda protokol ve okullar katıldı. 

Program sunucluğunu Kanal 7 TV spor müdürü Harun Şen yaparken Türkiye birincisi Ahmet Can Yıldız ve İstanbul birincisi  Furkan Akçay'ın okuduğu Kuranı Kerim tilaveti sonrası İstiklal Marşının okunmasıyla  resmi program başladı.

Açılış konuşması yapan Öncü Gençlik spor kulübü başkanı Yavuz Kurt programa ktılan herkese teşekkür ederken başarı elde eden okulların şampiyonlarını kutlarken öncü gençlerle geleceğin Türkiye'sini  planlayacaklarını, Türkiye genelinde yapacakları İmam hatip spor oyunlarını organizasyonunuda yapacaklarının müjdesini verdi. 

Selamlama konuşmasında Önder İmam Hatip okulları genel başkanı Kamber Çal'da " Öncü spor kulübü olarak siz gençlerimize sahip olmaktır. Sizden beklediğimiz ömür boyunca bir spor dalında faliyette bulunmanız. Dünya çapında şampiyonlar olmanızdır."dedi.

Bahçelievler belediye başkanı Dr. Hakan Bahadır konuşmasında "Eğitimin yanında sporu ve sanatı bırakmıyoruz. Öncü spor kulübü önceliğinde spora yeni nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. 2002 yılından önce Türkiye'de spor bilinci fazla yoktu. Cumhurbaşkanımız recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde her okulda  , Bahçelievlerdeki tüm tesislerimizle sporcularımızın yanında olacağız. "dedi.

Gençlik ve spor bakan yardımcısıda konuşmasında Düzenlediğimiz spor oyunları tüm Türkiye'de yapmak için çalışmalarda bulunmaktayız. Sizlerden büyük başarılar bekliyoruz. Sporda ahlakı ve kaliteyi en üst seviyede tutmak istiyoruz. Sizin başarınız mazlumların başarısıdır."derken gençlerin hedefini bir kez daha vermiş oldu. 

Dünya Etnospor konfederasyonu başkanı Bilal Erdoğan konuşmasında " okullarda beden eğitim saatleri her geçen gün azaltılıyor. Ben istiyorumki gençler sporda başarılı nesil olsun. Cumhurbaşkanımız İmam Hatip'de iken Futbolda, voleybol'da ve bir çok spor dalları ile kültür etkinliklerinde yer aldı. En sosyal öncü vasfı olan birisiydi. Haytta başarı sadece test sonuçları, karne sonuçlarından ibaret değildir. Sporla kültürle hayatınızı renklendireceksiniz. İmam Hatipli sporcuların sayısı Türkiyede öncü olsun. Bizim gönlere bayrağımızı çekecek sporculara ihtiyacımız var. Bizler hem önder hemde Öncü spor olarak aracı olacaklar ve lobi faliyetlerini yürütecekler. kafamızı test kitaplarına gömerek yıllarımızı heba etmeyin" dedi. 

Öncü Gençlik spor kulübü eski genel başkanı ve Milletvekili Mustafa Canbay ise konuşmasında Öncüler olarak büyük hayeller kurup azimle yürürsek başarılı olacağız. Öncüler ve Önderler gelecekte bizim yüzümüzü ağartacak sadece Türkiyede değildünyada başarılı olacaklarına inanıyorum"dedi. 

Ödül merasiminde protokolde bulunan herkes şampiyonlara kupalarını tek tek verirken Erkeklerde en çok şampiyonluk kupasını Recep tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip lisesi aldı. kızlarda en çok şampiyonluk kupasınıda Toki Güneşspor evler Kız anadolu lisesi alarak şampiyonlukjlarını ilan ettiler. Günün anısınada gelen heyete Öncü spor genel başkanı Yavuz Kurt plaketler taktim etti.