İlçe Müdürü Metin ALBAYRAK'dan Takım Arkadaşına Ziyaret

AHA İSTANBUL-Bakırköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin ALBAYRAK Trabzonsporlu eski futbolcu ALS hastası İsmail GÖKÇEK'i dernek merkezinde ziyaret ederek moral verdi.

Yapılabilecek ortak çalışmalar ile ilgili görüşmelerin yapıldığı ziyarette her zaman ALS hastalarının yanlarında olunacağı vurgulandı.

      Türkiye’de ilk kez, Sedat Balkanlı ve daha sonra İsmail Gökçek isimli futbolcuların bu hastalığa yakalanması ile gündeme gelen ALS, son yıllarda Suna Kıraç'ın da ALS hastası olması nedeniyle yine gündeme gelmiştir. Kıraç ailesinin bu konuda bir çalışma başlattığını bilmek, umudumuzu arttırmaktadır denildi.



     Türkiye’de 2 futbolcu, İtalya'da birkaç futbolcunun ALS olması, bu konuda bir ipucu vermektedir.  Amerika'da Lou Gehrig hastalığı olarak bilinmesinin nedeni de  ünlü bir beyzbolcu olan Lou Gehrig’in  bu hastalıktan ölmesidir. Körfez savaşına katılmış  personelde de ALS görülme oranı  normalin 2 katıdır. Bu epidemiyolojik veriler,  aşırı efor veya bazı kimyasallar ile bu hastalık arasında bir ilişki kurulması düşüncesine yol açmakta; ancak kesin bir kanı yoktur bilgisi alındı.