İbrahim Evin ; Çanakkale Zaferi, dünya emperyalizmine karşı Türküm zaferidir

AHA ANKARA - 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebeti ile Ankara Malatya Akçadağlılar Dernek başkanlığı başkan E. Kurmay Albay İbrahim Evin imzasıyla bir mesaj yayınladı.

Ankara Akçadağlılar dernek başkanı E. Kurmay Albay İbrahim Evin 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününe özel yayınladığı mesajda " ÇANAKKALE 1915 Yüce Türk Ulu Önder Atatürk’ün ifadesiyle Çanakkale Zaferi; Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misalidir. Emin olmalısınız ki Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüce ruhtur. Milletlerin tarihlerine baktığımızda bütün milletlerin önemli dönüm noktaları vardır. Bu dönüm noktalarından en önemlisi kuşkusuz bağımsızlık için verilen mücadeledir.  Yine bu bağımsızlık mücadelelerine baktığımızda emin olun Biz Türklerin verdiği bağımsızlık mücadelesi kadar şanlı olmamıştır.  Çanakkale Zaferi, dünya emperyalizmine karşı verilmiş ve Allah'ın izniyle zaferle taçlandırmış tüm dünyanın hayranlikla takdir ettiği en şanlı zaferdir.
1915 Çanakkale denildiğinde;

-   Havada çarpışan kurşunlar,

-   Denize gömülen gemiler,

-   Çok yakın süperler ve kanlı boğuşmalar,

-   Yok edilmeye karşı var olma azmi ve zaferı,

-   Dünya emperyalizmine karşı Türk'ün Zaferi,

-   Türkek Milletinin kutlu tarihinin zafere döndüğü gün,

-   İnsanlık timsali Türk'ün merhameti,

-   Bir kuşağın vatan için gözünü kırpmadan şehadete yürüyüşü,

-   Vatan sevgisinin imandan geldiğine inanan Türk'ün İnancının Zaferi olarak her zaman hatırlanacaktır.

   Biz Türklerin sahip olduğumuz yüksek yaradılış ve milli karekterimdir bağımsızlık mücadelemizin en önemli gücünü oluşturmaktadır.   Dünyanın gıpta ile baktığı bu şanlı zafer için Türk Milletinin evlatları gözünü kırpmadan ölüme gitmiş ve vatanı için çok ama çoooktaaan sayıda şehit vermiştir.  Biz Türk Evladı olarak bu şanlı zaferin sahipleri şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, mekanlarının cennet olmasını Yüce Allah'tan diliyoruz.   Şimdi bu şehitler yurdu vatanımızı korumak ve yüceltmek bizim görevimizdir.
  Muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asıl kanda mevcuttur.  Ne Mutlu Türk'üm Diyene. " dedi.