Hüseyin Memiş ; Bizler siyasi partilerin arka bahçesi değiliz

AHA İSTANBUL - Malatya Pütürge Örmeli Köyü (Şiro Zarota) derneği geleneksel lokma bereket sofrasını kurarak gönül dostlarını ağırladı

Merkezi istanbul Bağcılar'da bulunan Pütürge Örmeli köyü ( Şiro Zarota) derneği geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiği lokma bereket sofrasının bir yenisini daha kurdu. Dernek merkezi sosyal tesislerinde gerçekleşen Muharrem orucu sonrası Lokma bereket sofrasında gönül dostlarını başkan Hüseyin Memiş ve yönetim kurulu tek tek ağırladılar. 

Program açılışında saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasından sonra selamlama konuşması yapan dernek başkanı Hüseyin Memiş lokma bereketinin hikmetinide anlatırken çok özel uyarılardada bulundu. Başkan Hüseyin memiş " 

Bugün burada izah ettiğim gibi toplanmamızın ana sebebi büyük İslam Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa Efendi Hazretlerinin torunlarından Hz. Hüseyin A.S. Kerbela da 72 yareniyle birlikte şehit oluşudur.

 Bizler neden her Muharrem ayında kurban keseriz? Çünkü şükür kurbanıdır.

 Neden Şükür kurbanıdır? Ehlibeytin kökünü kurutmak için Kerbelaya gelmişlerdi ancak Zeynel Abidin A.S.’IN Allahın bir mucizesi olarak kurtulmuş olması ve ehlibeytin soyunun ondan devamının şükür kurbanıdır.

Aşure ise birçok mucizeyi içinde barındıran, mesela vurgulamamız gerekir ise Nuh’un gemisinin kurtuluşu, Hz. Musa’nın denizi yararak Firavun ordusunu sulara gömmesi vs.

 Hakk tarafından bu kadar güzelliğin yaşandığı bu ayda islamiyetin Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa’nın biricik torununun kafasını keserek bu güzelim ayı ne hale getirdiklerini buyurun siz düşünün.

 Yapana, yaptırana ve bu zihniyeti taşıyana Allah lanet eylesin.

 Değerli katılımcılar dememiz o ki bizler her zaman ehlibeytin taraftarları olarak bu ayda bu matemi tutacak ve bu katli yapan ve yaptıranlara lanet okuyacağız.

 Çünkü Peygamber efendimiz demiştir ki ehlibeytimi seven beni sever, beni sevende Cenabı-ı Hakk’ı sever.

 Kim ki ehlibeytimi üzer ise beni üzer ve beni üzen ise Cenabı-ı Hakk’ı üzmüş olur.

 Üzenlere lanet olsun, sevenlere de selam olsun.

Ayrıca değerli katılımcılar bizler dernekler olarak her zaman söyler ve biliriz ki dernekler siyaset üstüdür.

Bizler de siyasi partilerin arka bahçesi değil, temsil etmiş olduğumuz kurumların lehine ne varsa söylemeliyiz.

Örnek vermek gerekirse     

1-) Cumhuriyetimizin en zor dönemlerinde hepimizin atası tarafından hemen hemen her köyde yapılan bir okul neden ise son zamanlarda bir bir kapanmaya başlandı.

 2-) Gemilere zenginlerin bindiği hepimizce aşikârdır, mazot fiyatına bakıldığında cüzi fiyatlar ile alırken çiftçilerimiz neden alamaz? Tarlasını bağını, bahçesini sürerek acaba Türkiye’mizin ekonomisine zarar mı verecektir?

3-) İslami bir ülkede yaşarken domuzların haram olduğu ve bu domuzların çiftçi tarlasını ekerken, biçmeye gelince çiftçi değil maalesef domuz biçmekte. Bu yasağın kaldırılarak domuzların azaltılması, çiftçimizin yararına olacaktır.

4-) Su kaynaklarımızın yer altına alınarak, canlı varlıkların yok olması ve tabiatın da bozulduğu aşikârdır.

5-) Gelişen dünya da ve gelişen Türkiye’miz de mademki köylerimiz mahalle oldu, halkın ekonomik şartlarda gidip gelebilmesi için belediye otobüslerinin faaliyete geçirilerek mevcut taşıma işini yapan emekçilerinde mağdur edilmemesi sonsuz dileğimizdir.

Değerli STK başkanları ve katılımcılar, bu hususları lütfen ama lütfen gelişen dünya da ve gelişmekte olan Türkiye’miz de gerçekleşmesi için dillendirilmesi hususunu derin saygılarımızla arz ve talep ediyoruz.

 Tekrar sizlere Kurban ve aşure lokmamızı bizlerle paylaşmaya geldiğiniz için ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. 

Lokma bereketi dualarla katılımcılara ikram edilirken yönetim kurulu üyeleride misafirlere hizmet etmek için adeta birbirleriyle yarıştılar. 

Örmeli ( Şiro Zarota) derneğinin davetine icabet edenler arasında Eski milletvekili Gülay Yedekçi, Mastöb genel sektreteri Av. Özge Özçelik, Pütürge çevre köyleri derneği başanı Osman Dursun, Doğanyol dernekler federasyonu başkanı Uygun Öztürk, Malatya dilekliler dernek başkanı Ali karadoğan, Orman içi köyü dernek başkanı Fevzi Kılıç, Chp il başkan yardımcısı Şengül Ataibiş, Akçadağ derneği başkan yardımcısı  Dr. Erdem Günay, Akçadağ'lılar derneği başkanı Nazife Özdemir, Taşmış köyü dernek başkanı İsmail Altunbaş ve ismini sayamadığımzı çok sayıda katılımcı bu özel davette yerlerini aldılar.