Herkes Üzerine Düşeni Yapmalı
AHA NİĞDE-Eğitim-Bir-Sen Niğde Şubesinin 5. Olağan Genel Kuruluna katılan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Gençlerimize, çocuklarımıza inanç noktasında, şuur noktasında bir bilinç aşılayabilirsek çevremizdeki ülkelerin düştüğü duruma biz düşmemiş oluruz" dedi.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Sendikacılık çalışma alanının farklı bir bölümü. Özellikle bu memur sendikası olunca biraz daha farklılığın arttığını söyleyebiliriz. Sendikalarımızın ister işçi sendikalarımız olsun, ister memur sendikalarımız olsun kısaca sivil toplum kuruluşlarımızın tümü toplumumuzun örgütlü bir toplum haline getirilmeyi ve yine bu alanda çalışan tüm çalışanlarımızın haklarını her platformda savunmayı gerektirir. Bunun farkındayız, bundan 10-15 yıl öncesi memurlarımızın çalışanlarımızın durumlarına baktığımız zaman ve bugünle mukayese ettiğimiz zaman son 10-12 yılda memurlarımızın, çalışanlarımızın ve hatta işçilerimizin satın alma gücünün arttığını açık bir şekilde görüyoruz. Tabi ki bunun ana kaynağı vesilesi ve sebebi sendikalarımızın güçlü olması ve yine işçi ve memurlarımızın hükümet nezdinde güçlü bir şekilde temsil edilmesi" dedi.
Bilinçsiz bir toplum kulaktan duyma haberlerle çok çabuk yönlenebiliyor
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Dünya durmuyor. Bölgemizde, çevremizde cereyan eden olayları hep beraber üzüntü ile izliyoruz takip ediyoruz. Herkesin üzerine ne düşüyorsa yapması gerekiyor. Şuurlu bir toplum yetiştirmemiz gerekiyor. Tüm sendikacı ve yöneticilerimizin birinci görevinin bu olması gerekir diye düşünüyorum. Bilinçsiz bir toplum kulaktan duyma haberlerle çok çabuk yönlenebiliyor, çok çabuk farklı inançlara sahip edilebiliyor. 20-25'li yaşlara kadar tüm öğretmenlerimizin eğitimcilerimizin elinden bu nesil yetişiyor. Bu yetişme esnasında da gençlerimize, çocuklarımıza inanç noktasında, şuur noktasında bir bilinç aşılayabilirsek çevremizdeki ülkelerin düştüğü duruma biz düşmemiş oluruz. Bu güne kadar sendika üzerine düşeni yaptı ama bundan sonraki süreçte daha dikkatli olunması gerekliliğini düşünüyorum. Bu noktada da emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Biz her türlü talep, istek ve öz eleştiriye açığız
Belediye Başkanı Akdoğan; "Bu sendikanın kurulmasına vesile olanları bu güne kadar gelmesine sebep olanları şükran ve minnetle anıyorum. Hakkın rahmetine kavuşmuş olan herkesi rahmetle anıyorum. Bu gün ve bu günden sonra da görev alacak tüm yönetici arkadaşlara da başarılar diliyorum. Niğde Belediyesi olarak bizim de aksayan yönümüz varsa onu da dile getirmekte hiç tereddüt etmesinler. Biz her türlü talep, istek ve öz eleştiriye açığız. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.