HAYIRSEVER İŞADAMI REŞAT AKAN'DAN TURGUTLU'YA SAĞLIK MERKEZİ

AHA/MANİSA- Turgutlulu hayırsever işadamı Reşat Akan tarafından Turgutlu'ya yapılması planlanan Sağlık Merkezi protokolü imzalandı.

Turgutlu eski belediye başkanlarından Av. Raşit Akan’ın kardeşi olan ve yaklaşık 55 yıldır İzmir'de yaşayan işadamı Reşat Akan’ın memleketi Turgutlu’ya yaptıracağı sağlık merkezi için Valilik’te düzenlenen protokol imza törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ziya Tay ve hayırsever işadamı Reşat Akan katıldı.

Yapımını MİMODE Mimarlık Mobilya Dekorasyon firması sahibi Mimar Muzaffer Erpınar’ın üstlendiği, yaklaşık 1,5 milyon TL’ye bir yılda tamamlanması hedeflenen Sağlık Merkezinin aile sağlığı kısmına "Reşat Akan", toplum sağlığı kısmına hayırseverin eşi "Muzaffer Akan"ın ismi verilecek.

Törende sağlık merkezi hakkındabilgi veren İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay,"Turgutlu'nun merkezinde hem 8-9 aile hekimlik aile sağlığı merkezine hem de toplum sağlığı merkezine ihtiyacımız vardı.Turgutlu'nun merkezinde Kaymakamlığın yanında eski SSK hastanemizin bulunduğu alanda bir yerimiz vardı. O yer üzerine 4 katlı yaklaşık bin 800 metrekare kapalı alana sahip bir aile sağlığı merkezi ve toplum sağlığı merkezi oluşacak. İlk 2 katı aile sağlığı merkezi olacak. Toplum sağlığı merkezinde de (KETEM) Kanser Erken Teşhis ve Tanı Merkezi, obezite danışma merkezi, sigara bırakma merkezi, koruyucu ağız ve diş sağlığı gibi birimler oluşturulacak. Ayrıca Sağlık Bakanlığımız önümüzdeki süreçlerde halk sağlığı merkezleri şeklinde hizmetin daha hızlı bir şekilde yürütüldüğü merkezler planlıyordu. Bu merkezleri bakanlık projeleri başladığında halk sağlığı merkezi olarak kullanmayı amaçlıyoruz" diye konuştu. Tay, Aile Sağlığı Merkezinde yaklaşık 20 sağlık personeli, Toplum Sağlığı Merkezinde yaklaşık 80 personel olmak üzere olmak üzere toplam 80 personel ile günlük ortalama 500-600 kişiye hizmet verileceğini söyledi.

Çevre düzenlemesini Turgutlu Belediyesinin yaptıracağı merkez ile ilçeye önemli bir hizmet kazandırılacağını belirten Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Hayırseverimizin katkılarından dolayı Turgutlulu hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Turgutlulu hemşerilerimize hizmet edecek istihdam yaratacak bir tesis olacak. Çok ciddi bir eksikliği de giderecek. Kanser tarama merkezinin de olacak olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Merkezle ilgili mevcut alanın düzenlenmesine hemen başladık ve inşaata hazır hale getirdik. Hayırda acele etmek lazım" dedi.

Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan da sağlık alanında böyle önemli bir hizmet için birarada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Uzun zamandır düşündüğü böyle bir sağlık merkezi yaptıracak olmasının kendisine büyük bir huzur verdiğini ifade eden hayırsever işadamı Reşat Akan ise, "İşadamı olduğumuzdan bazen yoğun oluyoruz. Ben aklıma yatan bir şeye anında karar veriyorum. Fırsatlar her zaman ele geçmez. Bu da benim için bir fırsat oldu. İnşallah vatandaşımız için hayırlı olur ve bize de mutluluk verir" dedi.

Hayırsever işadamına teşekkür eden Vali Bektaşda Turgutlu'da hayırseverliğin bir gelenek olduğunu söyleyerek, "Manisa'da 4-5 tane şehir diyebileceğimiz yerleşim yeri var. Turgutlu bunların başında geliyor. Hayırseverleriyle, ticaretiyle gerçekten ülkemizin önde gelen bir yeri. Turgutlu'da bu hayırseverlik geleneği bir şekilde başladı ve devam ediyor. Sizleri tanımaktan mutluyuz. Eminim iş hayatında başarılısınız ama bunun verdiği huzuru vermez. Gerçekten hayır işleri böyledir. Azıcık tadını alırsanız, bırakamıyorsunuz. Biz her zaman iyiliklerin duyulmasını istiyoruz. Yapılacak merkez, ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Erdoğan Bektaş, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile hayırsever işadamı Reşat Akan yapılacak sağlık merkezinin protokolünü imzaladı.