'Havran Hayat Okulu'nda Ders Zili Çaldı

AHA BALIKESİR-Balıkesir'in Havran ilçesinde öğrencilerin okul eğitimleri yanı sıra eğitim - öğretim saatleri dışında, yaz aylarında Kurumsal ve Sosyal Yaşam Becerilerini Arttırmak amacıyla başlatılan Hayat Okulu Projesinin ilk ders zili çaldı.

Havran Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, “İlk yılımızda 20 gönüllü öğretmen ve 200 öğrenci ile çalışmalara başlıyoruz” dedi.

 

Balıkesir’in Havran ilçesinde Havran Kaymakamlığı, Havran Belediyesi, Havran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlim Yayma Cemiyeti Havran Şubesi ve Alternatif Hayat Derneğinin ortaklığı ile gerçekleştirilen Ortaokul ve Lise öğrencilerinin eğitim - öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında Kurumsal ve Sosyal Yaşam Becerilerini arttırmak amacıyla 200 öğrenci ile başlatılan Hayat Okulu Projesinin ilk ders zili çaldı.

Hayat Olsun Projesi, okullardaki tüm öğrencilerin ücretsiz olarak eğitim - öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonları ve okul bahçelerinin velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması; okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer “Hayat Boyu Öğrenme Merkezi” ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren “Yaşayan Güvenli Alanlar” haline dönüştürülmesini amaçlamaktadır.

Havran Emniyet Müdürlüğü Caddesi üzerindeki eski İlçe Jandarma Bölük Komutanlığına ait binada hizmete giren Havran Hayat Okulunda görev alan gönüllü 20 öğretmenin, 200 öğrenciye spordan sanata, bilimden eğitime, birçok konuyu içeren ‘Eğitim Koçluğu’ yapacağı açıklandı.

“Havran Hayat Okulunun ilk yılında 20 gönüllü öğretmen ve 200 öğrenci ile çalışmalara başlıyoruz. Amacımız proje sonunda Havran Eğitiminin seviyesini yükseltmektir” diye öğrenci ve velilere bilgi veren Proje koordinatörü Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, “Her hafta Cumartesi günü öğrencilerimiz Eğitim Koçlarından hafta içi okulunda eksik olan derslerine destek alacaktır. 8 ve 12. nci sınıflar için sınavlar yapılacak. Biz dershaneye karşı değiliz. Sizi daha yakından tanımak için anket çalışması yaptık. Her öğrencimiz için özel programlar uygulayacağız. Konu tarama testi yapacağız. Proje içinde sportif, sosyal, sanatsal ve kültürel faaliyetlerimiz olacak. Yetenekli öğrencilerimize gelişim sürecinde yardımcı olacağız. Eğitim sonunda burada öğrendiklerinizle diğer öğrencilerin bir adım önünde olacaksınız” dedi.

Öğrenci ve velilere Havran Hayat Okulu sınıflarını gezdirip, tanıtımını yapan Mehmet Yılmaz, okulun tüm sınıflarda akıllı tahta olacağı bilgisini verdi. 

ENVER DOLGUN