Hanım Kaya (Hanimi Batton) bir ömrü geride bırakarak hayata veda etti

AHA İSTANBUL - 92 yaşında iki çocuk annesi Hanım Kaya sevenlerini gözü yaşlı geride bırakarak hakka yürüdü.

Aslen Malatya Pütürge örmeli köyü sakinlerinden olan Hanım Kaya 78 yaşında hayatını kaybetti. 2 çocuk, 5 torun sahibi Hanım Kaya (Hanimi Batton)  için Küçükçekmece'de bulunan Garip Dede türbesi'nde  cenaze töreni yapıldı. Dede Hüseyin Doğan tarafından cenaze namazı telkini verilirken   Garip dede türbesi imamı  Paşa Yalçın tarafından kıldırılan cenaze namazında haklar helal edildi. Semaya açılan eller de edilen dualar rahmetlinin ruhuna hediye edildi. 

Kılınan cenaze namazı saflarında Malatya Pütürge Örmeli köyü dernek başkanı Hüseyin Memiş, başkan vekili Hıdır Yılmazcan,.  Asuder alkol sigara ve uyuşturucu mücadele derneği genel başkanı Dr. Beyzade Özkahraman ve başkan yardımcısı Mehmet Şimşek,  aile yakınlarından Hüseyin Aytekin ve sayamadığım çok sayıda yakın akraba ve dostları Kaya ailesinin acısına ortak olup saflarda yerlerini aldılar. Rahmetlinin çocukları Gülhan Geygel, Perihan Yılmazcan ile torunları Şenay, Fikret, Tülay, Hüseyin, Gizem de cemevi avlusunda rahmetli Hanım Kaya'nın naaşı başında taziyeleri tek tek kabul ettiler. 

Kılınan cenaze namazı sonrası rahmetli Hanım Kaya'nın naaşı omuzlarda uğurlanarak memleketi Malatya Pütürge örmeli köyüne İBB mezarlıklar müdürlüğü tahsis ettiği otobüsle gönderildi. 

Malatya Pütürge Örmeli köyü dernek başkanı Hüseyin Memiş yayınladığı mesajında "Koylumuz Hanim KAYA (Hanimi Batton) canimiz vefat etmis olup,  Canimiza Allahtan rahmet,kederli aile ve yakinlarina bas sagligi diliyoruz."dedi.