Hamido' nun hayat arkadaşı Mukaddes Fendoğlu bir asırlık ömrü geride bırakarak hakka yürüdü

AHA İSTANBUL - Malatya'nın efsane Belediye Başkanı rahmetli ( Hamido ) Şehit Hamit Fendoğlu' nun eşi Mukaddes Fendoğlu hayatını kaybetti.

Malatya bir tarihini daha toprağa veriyor. 1978 yılında terör olayıyla evinde torunları ve geliniyle beraber şehit edilen Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu (Hamido), uzun bir dünya hayatından sonra   hayatını kaybeden eşi Mukaddes Fendoğlu'na ahirette kavuşuyor. 98 yıllık bir ömrü geride bırakan Mukaddes Fendoğlu sevenlerini gözü yaşlı geride bırakarak hakka yürüdü. 

Elim olayı sosyal medyada rahmetli Şehit eski belediye başkanı Hamit Fendoğlu'nun yeğeni Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu duyurdu. Milletvekili Mehmet Fendoğlu yayınladığı mesajda "  "Amcam Şehit Hamid Fendoğlu'nun eşi, yengem Mukaddes Fendoğlu Rahmeti Rahmana kavuşmuştur.

Rabbim Mekanı Cennet Eylesin.

Cenaze namazı Yarın öğlen namazına müteakip Şehir Mezarlığında kılınıp, Bulgurlu köyü Şehit Hamit Fendoğlu aile kabristanına defnedilecektir."dedi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da elim olay sonrası yayınladığı mesajda "Cesareti, dürüstlüğü ve insan sevgisiyle Malatyalının gönlünü fetheden, Hamido olarak tanınan Rahmetli Hamit Fendoğlu'nun muhterem eşi Mukaddes Fendoğlu Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. 

Fendoğlu ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. 

Mekanı Cennet Olsun.." dedi. 

Akbaba Haber Ajansı Mustafa Akbaba'da yayınladığı mesajda " Malatya kanalboyu Arpacı apartmanında  çocukluğumuz ve gençliğimiz, hakka uğurladığımız Mukaddes Fendoğlu ablamızın yanında geçti. Kendisinin bizim üzerimizde Hakkı büyük olduğu gibi çok özel hatıralarda yer etmektedir. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Kader'in ayırdığı, Hasret kaldığı sevgililerine kavuşuyor. Yolu açık mekanı cennet olsun. Nur içinde yat Mukaddes abla" dedi.