Halit Bekiroğlu; İmam Hatip bir nefes alma yeridir

AHA TRABZON - Önder genel başkanı Halit Bekiroğlu ve beraberindeki heyet Trabzon'da düzenlenen İmam Hatip programlarını takip etmek için Trabzon'a çıkartma yaptılar.

Trabzon İmam Hatip mezunlar derneği , Cihannüma platformunun ortaklaşa düzenlediği bir günlük programda İmam Hatibe gönül verenler Önder Genel başkanı Halit Bekiroğlu ve heyetini ağırladı. Sabah saatlerinde başlayan ilk programda bir araya gelen İmam Hatip neslinin Trabzon öncüleri bereket sofrasında bir araya geldiler. 

Trabzon Şahbazoğlu tesislerinde düzenlenen programın ilki gerçekleşerek tanışma toplantısı yapıldı. Toplantıda açılış h konuşması yapan  cihannuma Trabzon İl temsilcisi Dr. Köksal Hamzaoğlu selamlama konuşmasında bir gün sürecek program hakkında bilgi verirken " İmam hatip davasında, öğrencilere verdiğimiz idaellere göre hizmet ediyoruz."dedi. 

Önder genel başkanı Halit Bekiroğlu'da konuşmasında programı düzenleyen heyete teşekkür etti. Önder genel başkanı Halit Bekiroğlu "  İmam Hatip bir nefes alma yeridir. Dindar kesimlerin sosyal mecrada kendilerini temsil etme yeri, hizmet yeri olmuştur. Bize özgü model imam hatip modelidir. Bu modeli yurt dışındada yaygınlaştırıyoruz. İmam Hatip modelini yaymaya çalışıyoruz."dedi. Başkan Halit Bekiroğlu'da eğitimdeki sıkıntıları dile getirirken " Paydaşlar bir araya gelmediğinden eğitim meselesi parçalı hale geliyor. Okullar bile çevrelerindeki kurum kuruluşlarla, yöneticilerle, okul aile birlikleriyle uyumlu çalışıldığında çok başarılı oluyor."dedi. Eğitim sisteminide dile getiren genel başkan Halit Bekiroğlu yeni bir müfredatın genişletilmiş olarak hazırlanması gerektiğinide dile getirdi.

Önder heyetinde  yer alan Önder denetleme kurulu   üyesi Şair Yazar Yusuf Şahin    konuşmasındada " Akademik başarı kelimesinden bir an önce kurtulmamız gerekiyor. Bir gençi vatanına milletine hizmet etmekle eğitelim. Gençlerimizi Akademik ünvan kelimesiyle heba etmeyelim" dedi. 

Toplantı sonrası heyet daha sonra Trabzon İmam Hatip lisesine giderek İmam Hatip neslinin hedefi olduğunu düzenlenen panelle hatırlattı. Başkan Halit Bekiroğlu okulun konferans salonunda düzenlenen seminerde ki konuşmasında "İmam Hatipliler olmak idalist olmak demektir. Meraklı olun, hedefiniz olsun. Kültür sanaattada çalışmalarda bulunun. İmam hatipliye yakışır şeyler okuyun, zihninizi geliştirin"dedi. Başkan Halit Bekiroğlu konuşmasında Şubat ayının şehit ayı olduğunu hatırlatarak bir kez daha şehitleri yad Edip şükranlarını dile getirdi.