Hacı Uğur Pılat:bu Karneler Anne-babalarındır

AHA İSTANBUL-  Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yazılı bir açıklama yaparak tüm öğrencilerin karne heyecanlarına ortak oldu. Anne-babalara da çeşitli tavsiyelerde bulunan Polat'ın mesajı şöyle:


2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı 13 Haziran itibariyle sona ermiştir. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki bütün öğrencilerimiz, bir üst sınıf düzeyine yükselmenin gururu ve mutluluğunu yaşamaktadırlar. Hepsini kutluyor, gözlerinden öpüyorum. Elbette bir yıllık süreç sonunda, karneleri istedikleri gibi olan öğrencilerimiz olduğu gibi, çeşitli nedenlerle geride kalmış öğrencilerimiz de vardır. Sonuç ne olursa olsun bilinmesi gereken, yılgınlığa düşmemek ya da gereksiz bir şımarıklığa kapılmamak gerektiğidir. Hayat devam ediyor, yeni engeller ya da aşamalar bizi bekliyor. Başarılı olan kardeşlerim sakın bir rehâvet, başarısız olan kardeşlerim de yılgınlık içine düşmesinler. Biz biliyoruz ki çocuklarımızın bu hayatta başarılı olup olmadıkları tamamen biz anne-babaların tutum ve davranışlarına bağlıdır. Yani bir bakıma ebeveynler nasılsa çocukları da öyledir, diyebiliriz. "Kötü arkadaşlar edindi."," Kötü alışkanlıkları var.", "Okula karşı ilgisiz." gibi anne-baba yakınmalarını duydukça doğrusu üzülüyorum. Aslında biz büyükler, yaptığımız hataların farkındayız ama maalesef üstümüze kondurmuyoruz. Bu açıdan bakıldığında, çocuklarımıza karnelerindeki kırıklar dolayısıyla kızmak hata üstüne hata yapmak demektir. Bu karne aslında bizim karnemizdir. Türkçesi zayıf olan bir öğrenci acaba kendisiyle çok konuşulmamış, düşüncelerini ifade etmesine izin verilmemiş bir çocuk olabilir mi? Matematiği zayıf olan bir öğrenci acaba kendisine ekonomik sorumluluk verilmemiş bir çocuk olabilir mi? Fen bilgisi zayıf olan bir öğrenci acaba projeleri küçümsenmiş bir çocuk olabilir mi? Bu soruları çoğaltmak mümkün. "Ne ekersen onu biçersin!" deniyor bir atasözümüzde. Evet, bugün, dün ektiğimizi biçiyoruz. Lütfen, geleceğimize zarar verecek bir davranışta bulunmayın çocuklarınıza! Başarılı olan bir çocuğa gereğinden fazla alâka da, başarısız görünen bir çocuğa baskı yapmak da yanlıştır.


Bu vesileyle bütün Milli Eğitim Camiamızı kutluyorum. Yaz tatiline giren çocuklarımızı kutluyorum. Anne-babaları kutluyorum. Dünyanın genç nüfusa sahip önemli ülkelerinden biri olarak Türkiye, çocuklarıyla ne kadar gurur duysa azdır.  Ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun dedi.