Hacı Afif Çağan Edremit'te Vefat Etti

AHA BALIKESİR-Balıkesir'in Edremit ilçesinin sevilen simalarından, eğitim gönüllüsü hayırsever insan Hacı Arif Çağan 92 yaşında vefat etti.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 3 senedir rahatsızlığı nedeniyle evinde tedavi gören bölgenin sevilen simalarından, eğitim gönüllüsü hayırsever insan ve eski Zeytin ve Zeytinyağı tüccarlarından Hacı Arif Çağan 92 yaşında vefat etti. Amerika’da ikamet eden Fethullah Gülen’in Edremit’te görev yaptığı yıllarda en yakın arkadaşı olarak bilinen Hacı Arif Çağan’ın vefatı Edremit’te olduğu gibi tüm bölgede de büyük üzüntü yarattı.                                                                                                                                             

    Dedesi Müderris Nasuh Efendi Fatih Medreselerinden icazetli Müderris Babası Ali Efendi Bulgaristan ile Romanya arasındaki Usturumca’dan 93 Harbinde Edremit’e hicret etmiş ve 1922 yılında Edremit'te doğan Hacı Arif Çağan, ömrünü eğitim ile hayır işlerine adadı ve küçük yaşta ticarete atıldı.                             

Edremit ve Edremit Körfezinde Zeytin ve Zeytinyağı ticareti yanı sıra yurtiçi ve yurtdışındaki birçok okulun yapımına öncülük edip, maddi ve manevi katkıda bulunduğunu açıklayan damadı Ahmet Ekrem Ersezgin, “Kayınpederim Hacı Arif Çağan’ı kaybettik. Ailecek üzüntümüz çok büyük. Allah günahlarını affetsin. Allah rahmet eylesin” dedi.                                                                                              

  Ersezgin, Uzun süredir rahatsızlığı devam ettiğini, evde fenalaşması üzerine Edremit Devlet Hastanesi Dâhiliye servisinde tedavisinin devam edildiğini, dün öğle saatlerinde solunum yetmezliği sebebiyle vefat ettiği ifade etti.                          

Hacı Arif Çağan’ın en büyük damadı olan Ahmet Ekrem Ersezgin, kayınpederi Hacı Arif Çağan’ın vasiyeti üzerine Edremit Mahkeme Camisi'nde öğle namazı sonrası kılınacak olan cenaze namazı sonrası Edremit Şehir Mezarlığına defnedilecek.

ENVER DOLGUN