Güngören Esnafı yılmadı, 40 yıllık başkanı Faik Yılmaz'dan vazgeçmedi.

Güngören Birleşik esnaf ve sanatkarlar odası kongresi aday yarışında 40. yılında tarih yazarak ipi yeniden Faik Yılmaz göğüsledi.

Güngören belediyesi kültür merkezi konferans salonunda yapılan kongrede gerginliğin hissedilmesi ile Güngören Emniyet Müdürlüğü güvenliği artırarak kongre salonu etrafına çevik kuvvet gelerek güvenlik önlemi hat safhada sağlandı. Yapılan kongrede divan başkanlığını İstesob başkanvekili Mustafa Uzun yaparken divan üyeleri arasında İstesob başkanvekili Mesut Şengün'de yer aldı. Bakanlık temsilcileri Cengiz Seçen, Devrim Demircan ve Birgül Gör gözetiminde kongre gerçekleşti. Başkan Faik Yılmaz yeni yönetim kurulu ile adaylığını tekrar açıklarken yeni aday Hasan Boz da  yönetimi ile bu yarışta " Ben de varım" dedi. Kongre öncesi Şehitler unutulmayarak saygı duruşu yapılırken İstiklal Marşı da okundu. Divan başkanının kongreyi başlatması ile raporlar okunarak oylama yapıldı. Kongrede söz alan Başkan Faik Yılmaz kongre öncesi hakkında seçim propagandasında  kullanılan ithamlara tek tek cevap verdi. Üyelerden birinin söz alarak konuşmasında geçen ithamlı konuşma konuları tek tek cevaplarken kısa bir süre salonda gerginlik yaşandı ise sağ duyu kongreye sahip çıktı. Kongreden sonra oylamaya geçildi. Seçim kurulu müdürü Hatice Çelebi seçimi bizzat yönetirken üyeler sırasıyla oy pusulalarını alarak demokratik hakkını kullandı. Yapılan seçimde pembe liste ile yarışan Başkan Faik Yılmaz 146 oy alıp 40 yıllık esnaf abiliğine devam ederken beyaz listede başkan adayı Hasan Boz ise 105 oy alarak seçimde 2. oldu. Kongre sonrası yeniden başkan olan Faik Yılmaz katılımcılara teşekkür ederken esnafların göstermiş olduğu güvenede şükranlarını dile getirdi. 

Bu özel güne çevre esnaf odaları başkanları  katılırken ilçede bulunan hemşeri dernekleri başkanları ve siyasilerde esnafların seçim heyecanını beraber yaşadılar. 

Bu özel Güne Mhp il başkan yardımcısı Kenan Taşlıdağ, Güngören Mhp ilçe başkanı Fuat Gül, eski başkan Şaban Avcı, belediye meclis üyesi Tarık Kanbur, Kanal T yönetim kurulu başkanı Fatih Keskinci , genel müdür İlker Karaca İstanbul'da bulunan oda başkanlarından Şükrü Şahin, Ömer Osmanoğlu, Kemal Gürel, Nihat Kuloğlu, Yaşar Hangül, Cemal Bacakcı, Bahattin Karadurmuş, Yavuz Tekçe, Orhan Öztürk, Kemal Türk, İstesob basın danışmanı Nazan Yılmaz, Vakıf müdürü Aziz Şentürk, Eski oda başkanlarından Mehmet Manzuroğlu,Mehmet Özil, Ergün Türkmen, Cemil Ok, Kemal Atılman, Alirıza Yavuz, Ayşe Türkonal, Güngören Trabzonlular dernek başkanı İbrahim Yılmaz,  Kıyıder başkanı hasan Kolenoğlu, Kasder şube başkanı Murat Kaboğlu, Trabzon inşaatcılar dernek başkanı FikretTuran, Trabzon maçka Akarsu köyü dernek başkanı Adnan Şimşek, Aksaraylılar dernek başkanı Zeki künklü, ve ismini sayamadığımız çok özel katılımcılar hazır bulundular.

Kazanan Liste

Başkan 

Faik Yılmaz

ASIL ÜYELER

Nezir Kinin

İsmail Gökçe

Hüseyin Temür

Ertuğrul Kaya

İbrahim Kesici

Nizamettin kefeli

Dursun Durmuş

Atilla Çatalkaya

YEDEK ÜYELER

Bahri  Kızmaz

Mustafa Tokatlı

Yunus Emre Fırat

Cemal Gür

Murat Aslan

Kadir Atak

Serkan Osmanoğlu

Adem Murat Soydaş

Suat Güdük

DENETİM KURULU

ASİL

Sinan Şen

Özkan İnan

Hüseyin Kuştul

YEDEK

Mehmet Yavuz

Erdoğan Topuz

Gökhan Atila