Güngören Esnafı E-Ticaretle, ticaretine bereket katıyor

AHA İSTANBUL - Güngören esnaf Sanatkarlar odası üyelerine E-Ticaret eğitimini vererek esnafların sanal ticaretle tanıştırıyor

Dünya E-Ticaretle yönetilirken Türk esnaflarıda bu yarışta yerlerini alıyor. İstesob İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar birliği başkanlığı ile Güngören Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanlığı Esnaflara el uzatarak E-Ticaret yolunu açıyor. Güngören mesleki eğitim merkezinde düzenlenen seminere Güngören esnafı verilen eğitimle E-Ticaret kapısını araladı. İstesob eğitim müdürü tarafından verilen E-Ticaret eğitimi esnafın ticaretine bereket katacak. 

Güngören Esnaflarına verilen seminerde esnafların ilgili büyük olurken,   İstesob İstanbul Esnaf ve sanatkarlar odası başkanı aynı zamanda Güngören Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar odası Birlik başkanı  Faik Yılmaz, Kırtasiyeciler odası başkanı Yavuz Tekçe, Marangozlar odası başkanı Yavuz karamürsel, Güngören mesleki eğitim okulu müdürü katılırken ,Güngören birleşik esnaf ve sanatkarlar odası başkan vekili Nezir Kinin ev sahipliğini yaptı.

Eğitim semineri açılışında konuşma yapan İstesob İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar odası Birlik başkanı Faik Yılmaz konuşmasında E-Ticaretin önemine vurgu yaparken, her esnaf dalının artık E-Ticaretle tanışma vaktinin geldiğini, sadece bölgesel ticaretin geride kaldığını, dünya pazarı artık E-Ticaretle şekillendiğini dile getirdi. Gelecek dönem E-Ticaretin esanafın bereketine bereket katacağını, aynı zamanda esnafların dünya görüşünüde değişitreceğini sözlerine ekledi.

İstesob eğitim müdürü  Muzaffer Garip'in verdiği eğitimde E-Ticaret nasıl açılır, hangi platformlarda daha faydalı olunur, E-Ticaret yapılması gerektiğinde mali ve hukuksal konular tek tek dile getirildi. PTT E-ticaretle anlaşma gereği esnaflara özel satış odaları ücretsiz açarak imkanların verildiği esnaflara aktarıldı.

Güngören mesleki eğitim okul müdürü Mehmet Duran Ergezen esnaflara özel bir not ileterek Suriye uyruklu vatandaşlık numarası almış insanların muhakkak kendilerine kayıt ettirilerek çalıştırlması gerektiğini, aksi taktirde doğabilecek olumsuzluklardan adli ve para cezalarının çok ağır olduğunu hatırlattı.

Kadın esnaflarında eğitime ilgi göstermeleri gözlerden kaçmezken, kuaförler, marangozlar, Gazete sahipleri, Kırtasiyeciler ile çok sayıda meslek sahipleri katıldı.