Güngören'de Ders ziline Mehteran Marşı damgasını vurdu

AHA İSTANBUL - İlklerin okulu olan Güngören Yahya Çavuş ilkokulunda düzenlenen 2018-2019 öğretim yılı yapılan özel törenle zil çaldı.

2018-2019 eğitim yılı tüm Türkiye ve dış temsilciliklerde törenlerle ders zili çalarken Güngören'deki tören ayrı bir anlam kazandırdı. Güngören Yahya Çavuş ilkokulu bölgenin en başarılı okulları arasında yer alırken ilçe resmi zil çalma törenide bu özel okulda yapıldı. Okulun Hobi bahçesinde düzenlenen tören Kaymakam Zeyit Şener, Belediye başkanı Ş. Yücel Karaman, ilçe milli eğitim müdürü Yusuf Kahraman, Ak Parti ilçe başkanı Bünyamin Baş, Eğitim Birsen 1. nolu şube başkanı Ferhat Öztürk, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, İlçe sağlık müdürü Arzu Aydınlı, öğretmenler, veliler katıldı. Ev sahibi okul müdürü Sami Öz ve yardımcıları katılan misafirlerini ağırlarken tören boyunca ve sonrası katılımcılara ilkleri yaşatarak hatıralara özel bir anlam kazandırdılar. 2018-2019 eğitim yılı açılış programını Müdür yardımcısı Nesrin Özge Taşçı ve sınıf öğretmeni Onur Mustafa Tetik yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal marşından sonra açılış konuşması yapan okul müdürü Sami Öz okulla ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra "Eğitim titizlikle üzerinde durulması gerekn her şeyden fazla sahiplenmesi gereken kararlılık isteyen, süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir. Amacımız geleceğimiz olan öğrencilerimizi Türk Milli eğitimin genel amacı doğrultusunda en iyi şekilde yetiştirmektir. "dedi. İlçe milli eğitim müdürü Yusuf Kahramanda konuşmasında " İyi insan yetiştirmede hedeflerimize engellere takılmadan ulaşacağız.Bilgiyi aktarmak yerine, bilgiye ulaşan  teknolojiyi kullanabilen bir nesil yetiştireceğiz. Dünya saygınlığımızı arttırmak büyük hedefimizdir. "dedi. Belediye başkanı Şakir Yücel karaman'da konuşmasında Bizler çocuklarımızı önemsiyoruz. Bu çocuklar geleceğimizi daha iyi yapsınlar diye uğraşıyoruz. Çocuklarımız geleceğimizin gerçek sahipleridir. Ülkenin doktorları, kaymakamları, öğretmenleri, siyasetcileri onlar olacaktır. İhtiyacı olduğunda ülkenin bayrağına, ezanına saldıranlarını bu çocuklarımız durduracak. "dedi. Başkan Şakir Yücel Karaman velilere seslenerek " Bırakın çocuklarınız neyi seviyorlarsa onu olsunlar" diyerekde nasihatta bulundu. Kaymakam Zeyit Şener'de konuşmasında Çocuklarımızı sınav maratonu üzerinde koşturmamız iyilik değildir. Ahlak ve maneviyata bağlı çocuklar yetiştirmeliyiz. Güngören milli eğitimi başarılarıyla dolu. Eğitim kadrosuylada çok iyi durumda. "dedi. Belediye başkanı Şakir Yücel Karaman'a da verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. 

Konuşmalardan sonra okul öğrencilerinden oluşan mehteran takımı özel bir sunum yaptı. Şiirler okunurken, dans gösterileri, efelerin gösterisi göz doldurdu. Programa çok sayıda velilerde katılırken dedelerde bu özel günde yerlerini alarak torunlarının mutluluklarına ortak oldular. 1. Sınıfa yeni gelenlere 4. sınıf öğrencileri hoş geldin sunumu yaparak çiçek taktim ettiler. Program sonunda katılımcılara çiçekler taktim edilip, okul içerisinde hazırlanmış hatıra fotoğraf alanında bu özel gün objektiflere yansıtıldı. 

Güngören emniyet müdürlüğü Mobil okul timleri okul önlerinde emniyetlerinide aldılar.