Güngören CHP ve İYİ PARTİ'nin ortak adayı İsmet Yaşar'da el sıkıştı

AHA İSTANBUL - CHP ve İYİ parti sandık yarışında Belediye başkanlık adayında ve meclis üyeliklerinde tek listede el sıkıştılar

Yerel yönetim belediye başkanlıkları seçimlerinde  Güngören'de saflar tek tek belirlenirken CHP ve İYİ PARTİ  yerel seçimlerde belediye başkan adaylıkları ve meclis üyeleliklerinde tek listede anlaştılar.

CHP ve İYİ PARTİ 31 Mart sandık yarışında CHP'nin adayı İsmet Yaşar'da anlaşırken meclsi üyelik listesindede İYİ parti 4 adayı ile meclisde sıralamada yerlerini alacaklar. İyi Parti ilçe başkanlığında düzenlenen basın açıklamasında İyi parti ilçe başkanı Ayhan Kurt, CHP ilçe başkanı Temel Akkoç ve belediye başkan adayı İsmet Yaşar'ın katıldığı toplantıda el sıkışarak anlaşmayı kamoyuyla paylaştılar. İyi Parti ilçe başkanıo Ayhan Kurt yaptığı açıklamada "İyi Parti Güngören İlçe Başkanlığı olarak, memleketimiz Güngören’in İYİ yarınlara taşınabilmesi adına İl bazında kurduğumuz ittifakı da destekler nitelikte 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin belediye başkan adayı Sayın İSMET YAŞAR’ı destekleme kararı aldık. Sayın İsmet Yaşar artık bizim de belediye başkan adayımızdır. Mevcut basiretsiz yönetimin bütün olumsuzluklarını bertaraf edebilmek, Güngören halkına hakkettiği en İYİ hizmeti sunabilmek için emek ve çalışmalarımız bu minvalde devam edecektir. Hep birlikte güneşli yarınlara..."dedi. CHP ilçe başkanı Temel Akkoç ise konuşmasında" Birlikde olmak zor bir şey. Bir siyasi partiyle ortaklık yapmak büyük bir iş, Küçük hesaplara takılmadan birlik berarlikde olmak büyük bir şey. Güngöreni yaşanabirlik hale getireceğiz.  Büyük hedef için kendisini feragat etmesi, kendi başkan adayıyla çıkmasından feragat etmesi büyük bir şey. "dedi. 

Meclis üyeliklerindede tek listeyle secime girecek her iki parti kendi aday sıralamasını özenle belirlenerek İYİ Partiden Ömer Ülvi Saygın 3. sırada CHP listesinde meclis üyesi listesinde yer alırken 2 İyi Parti meclis üyesi adaylarıda liste sıralarındayerlerini alacaklar. 

AK PARTİ ve MHP belediye başkan adayıAK PARTİ'NİN ADAYI  Bünyamin Demir'de anlaşırken CHP ile İYİ PARTİ'nin CHP adayı İsmet Yaşar'da el sıkışması dengeleri değiştirecek. Ancak meclis üyelikliktelerindede CHP ve İYİ Parti ortak tek listede yer almaları ise meclis koltuklarında çok özel anlam ifade edecek kişilerin meclisde yer alacağınıda gösteriyor.