GÜNGÖREN BELEDİYESİNDEN YENİ BİR PROJE: AGİB

Güngören Belediyesi, Araştırma Geliştirme İyileştirme Birimi (AGİB) projesiyle vatandaşlarla daha etkili ve çözüm odaklı bir iletişim stratejisi geliştiriyor.

Proje yöneticiliğini, Strateji Geliştirme Müdürlüğü Projeler Şefliğinin yürüttüğü Araştırma Geliştirme İyileştirme Birimi AGİB; Fen İşleri, Park Bahçeler, Veteriner İşleri, İmar Şehircilik, Kentsel Dönüşüm, Ruhsat Ve Denetim, Temizlik İşleri, Zabıta Müdürlüklerinden yetkili personelin katılımı ile oluşturulan, vatandaşlar tarafından henüz kuruma iletilmemiş sorunları, şikayet, talepleri yerinde tespit etmek ve ivedilikle çözüm önerilerini sunmak amacı ile 14.06.2016 tarihinde Güngören Belediyesi’nde kurulan bir birimdir.

AGİB Çalışma Prensibi

AGİB birimi belirlenen yıllık bölge çalışma programı doğrultusunda her hafta Salı günleri bölge/saha tespit çalışmaları yapıp, her hafta Pazartesi günleri tespit edilen sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin görüşüldüğü değerlendirme toplantıları yapıyor. Toplantılar esnasında farklı müdürlüklere ilişkin farklı sorunlara, her meslek grubundan katılan personel tarafından kalıcı çözüm üretmek, yenilikçi, fikir ve tasarımlar oluşturabilmek adına inceleme, araştırma ve teknik gezi programları da düzenliyor

AGİB üyeleri bölge tespitleri esnasında vatandaşların yaşam kalitesini iyileştirmek, erişilebilirliği sağlamak, sorun çözüm sürecini hızlandırmak artı takibini sağlamak amacı ile vatandaş bakış açısı ile yol, kaldırım, bina cephesi, park ve okul gibi tüm sosyal donatı alanlarını inceliyor.

AGİB kapsamında 2016 yılı içerisinde 406 adet sorun tespit edildi, sorunların %78'i çözüldü, kalan %22'si ise geliştirilerek çözüme ulaştırılmak amacı ile programa alındı.

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman; “Modern anlamda belediyeciliğin en önemli parçası vatandaşların yönetim sürecine katılmasıdır. Bu bağlamda belediyemiz bünyesinde ihdas ettiğimiz AGİB ile vatandaşlarla daha nitelikli ve kaliteli bir iletişim süreci geliştirmeyi, sorunları yerinde tespit ederek ivedi çözüm hamleleri geliştirmek istiyoruz”  şeklinde konuştu.

AGİB 2017 yılında da belirlemiş olduğu çalışma planı çerçevesinde çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.