Grup Kamelya, Geleceği Oynuyor

AHA- Grup Kamelya, Avrupa Birliği Bakanlığı Gençlik Programları desteği ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın denetiminde korunmaya muhtaç çocuklara yönelik etkinlikler düzenledi.


“Geleceği Oynuyoruz” sloganı ile gerçekleştirilen etkinlikler 23 Nisan haftası boyunca devam etti. Almanya ve Fransa’dan gelen gençler de gönüllü olarak projeye katıldı.


Sevgi evleri ve bağımlılık merkezinde ki çocuklar abi ve ablalarının desteği ile gelecekte olmak istedikleri kişiyi canlandırdılar. Doktor, Pilot, Polis, Hâkim, Şair, Öğretmen, Denizci… Çocuklar gelecekte olmak istedikleri kişi oldular. Bu etkinlikler kimi zaman tiyatro oyunları kimi zaman drama eğitimleri kimi zaman ise eğlenceli aktiviteler ile gerçekleştirildi.


Proje sayesinde Korunmaya muhtaç, Kimsesiz ve Bağımlı çocuklar gelecekten beklentilerinin olduğunu ve bu beklentilerini gerçekleştirebilmek için her şeye sahip olduklarını gösterdiler.


“Geleceği Oynuyoruz” sloganlı projenin sorumlusu Aykut Demirezen projenin gerçekleştirilme amacını şu sözlerle açıkladı: ”Grup Kamelya olarak her biri çok kıymetli korunmaya muhtaç, kimsesiz ve madde bağımlılığı bulunan çocuklarımıza yönelik bir proje gerçekleştirmeyi istedik. Çocuklarımız öğretmenleri ve devlet yetkililerimizin himayesinde eğitim görüyorlar ve çok başarılılar ancak biliyoruz ki bu çocuklarımızın her biri içinde bulundukları durum gereği zaman zaman gelecek kaygısı yaşayabiliyorlar. Biz gençler olarak onların yanında olursak, onlara örnek abi ve ablalar olabiliriz ve gelecek kaygılarını ortadan kaldırıp geleceğe daha bir ümitle ve heyecanla bakmalarını sağlayabiliriz diye düşündük. Buluştuğumuz yüzlerce çocuğumuzun gerçekleştirdiğimiz etkinliklerden sonra ki mutluluğu ve heyecanı yanılmadığımızı bize gösterdi. 26 Nisan’da ise tüm bu etkinliklerin finalini büyük bir organizasyonla yaptık, çocuklar geleceği bizlere oynayarak yaşattılar. Temas kurduğumuz her çocuk artık gelecekte hangi mesleği seçmek istediğini, nasıl bir birey olmak istediğini çok iyi biliyor. Gençler olarak bu çocuklarımızın eğitimi konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz”


Proje hakkında detaylı bilgi almak isterseniz www.gelecegioynuyoruz.com adresini ziyaret edebilirsiniz.