Genç Osman Cami Vakfı İslam Kardeşliğini Bir Daha Masaya Yatırdı

Özcan Efilti başkanlığında ki Genç Osman Camii Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın Ayın Konuğu programına konuşmacı olarak davet edilen Muhammed Taha Gergerlioğlu; "İslâm Kardeşliği ve Biz " konulu konferans programını vakıf merkezinde gerçekleştirdi.

Muhammed Taha Gergerlioğlu; programda özellikle islâm kardeşliğinin birlik ve beraberlik noktasında bizleri birleştirici en önemli argüman olduğunu vurguladı. İslâm dünyasının son yıllarda ciddi dar boğazlardan geçtiğine dikkat çekerek, farklılıklarımızı değilde, ortak değerlerimizi ön plana çıkarmamız gerektiğinin önemine değindi. İslâm dünyasını derinden üzüntüye garkeden Filistin ve Küdüs yaramızın, bugün gelinen noktada, bizlere ümmet bilinci ve İslâm kardeşliği gerçekliğine daha da derinden sarılmamız gerekliliğini orataya koymuştur, dedi. 

Ayrıca Kudüste yaşayan Filistinli kardeşlerimizin sorunlarına ve yaşam zorluklarına değinerek, İslâm kardeşliği bilincinin yüreklerimizi birbirine bağlayan en sağlam köprü olduğuna vurgu yaptı.

Özellikle toplumumuzun temel dinamikleri olan; birey, aile, mahalle, toplum ve devlet aynı hedefe kilitlenen bir yapı olarak uyumlu ve birleştirici unsurlarla dayanışma içinde hareket etmelidir, dedi.

Bulunduğumuz toplumda vakıf kültürü bilinciyle hareket ederek; toplumsal birliktelik ve beraberliğe vesile olmanın önemine değinerek, gönülleri fethederek yaşama kültürünün yeniden inşasına katkı sağlamak temel gayemiz olmalıdır, dedi.

Tanışma ve hasbihallerle devam eden program; vakıf çalışmalarının ve sivil toplum kuruluşlarının toplumun temel dinamikleri olduğuna vurgu yapılarak soru-cevap tarzında devam etti.