Gazeteci Hüseyin Çetiner'in Acı Günü

Gazeteci-Yazar,İstanbul Times ve Zeytinburnu Times Gazetelerinin İmtiyaz Sahibi,Çetiner Radyo.TV.Gaz.Yayın AŞ. 'nin kurucusu ,Hüseyin Çetiner'in babası Hacı Remzi Çetiner (82 ) Aniden rahatsızlanarak kaldırıldığı ,Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'de vefatının ardından,Malatya İli Kıyacak Köyünde kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

Gazeteci-Yazar,İstanbul Times ve Zeytinburnu Times Gazetelerinin İmtiyaz Sahibi,Çetiner Radyo.TV.Gaz.Yayın AŞ. ‘nin kurucusu ,Hüseyin Çetiner’in babası Hacı Remzi Çetiner (82 ) Misafirperverliği ve yardımsever kişiliği ile tanınan, Malatya İli Kale (İzollu) ilçesi  Kıyıcak  (Pirot)  köyü eşrafından, Hacı Remzi Çetiner ,aniden rahatsızlanmasının ardından,kaldırıldığı, Malatya Turgut Özal Tıp Merkezinde, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu. Hacı Remzi  Çetiner,7 erkek ve 4 kız olmak üzere toplam 11 çocuk ve 60’ın üzerinde torun sahibi  Çetiner’in cenazesine ,Malatya İl ve İlçeleri ile köylerinden çok sayıda STK temsilcisi, oğlunun basın mensupları arkadaşları ile aile yakınları ve sevenlerinin katıldığı Öğle Namazına Müteakip Malatya ili Kale İlçesi Kıyacak Köyünde kılınan Cenaze Namazından sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

Oldukça üzgün görülen İstanbul’da yaşayan gazeteci oğlu Hüseyin Çetiner babasının vefatının ardından Şunları söyledi “Evlatlarının din ve devlet yolunda hizmet etmesi için ömrünü veren babamın hiçbir kötü alışkanlığı yoktu. Kendi yediği bir yemeği evlatlarının da yemesini isterdi. Biz henüz 8-10 yaşında iken ,Cuma günlerini dört gözle beklerdik. Çünkü o gün, sürüsünü bizlere emanet eder ,Malatya merkeze gider peyniri satar, alış verişi yapar, akşama, köy otobüsü köye girince ,elinde bize ikram etmek üzere helvası araba bagajında üzümü ve kadayıfı ile gelirdi. Bize ben, bugün şehirde helva - ekmek  yedim sizin de, yemeniz lazım diyerek bize de Şehir ekmeği (Pide) ve helva verdiği günleri unutmam mümkün değil. Biz senden razıyız hacı babam rabbimde senden razı olsun “ şeklinde konuşan Hüseyin Çetiner,acılı günlerinde yanlarında olan dostlarına da teşekkür etti.Çetiner İstanbul’a döndüğünde taziye yerini ayrıca bildireceğini belirtti.

Biz de gazeteci arkadaşımızın Hüseyin Çetiner’in,babasına Allah’tan rahmet diler,geride kalan dost,akraba ve yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar dileriz.

Haber: Ali Gündüz