FUE Tekniğiyle Saç Ekimi

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairneva Saç Ekim Merkezi Uzmanları, FUE tekniği ile saç ekimi operasyonu hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.

FUE tekniği ile saç ekimi yöntemi, kişinin saç greftlerinin yoğun olduğu bölge olan başın arka kısmında alınarak seyrek olan ön ve tepe kısımlarına teker teker aktarılması işlemidir. Saç greftleri Choi kalemi ile hassas bir şekilde çıkartılarak alıcı bölgelere direk olarak transfer edilir. Kesi işlemi yapılmadığı için yara ve doğal olarak dikiş izleri oluşmaz. Bu sayede donör bölgesinden alınan greftlerin yeri birkaç gün içinde ayırt edilemez hale gelir.

Kesi işlemi gerektirmeyen aletler kullanılmadan uygulanan bu teknik, saç greftlerinin özel bir kalem ile çıkarılıp ekilmesi yöntemine dayanır. Saç greftlerinin şerit halinde değil de bire birer alınması doku hasarını eski yöntemlere kıyasla daha düşük olmasını sağlar. Bu özellikleri sayesinde saç ekiminde öncelikli olarak tercih edilen bir yöntemdir. Saç ekim operasyonun süresi saç kaybı durumuna göre kişiden kişiye değişiklik gösterir. Ancak genellikle tek seansta bitirilmesi tavsiye edilir.

Fue saç ekimi tekniği mikromotor ve kalem kullanımına dayalı bir prosedürdür. Bu sayede, saç ekim işlemi için kullanılan cihazın türü saç ekiminin sonucunu önemli ölçüde etkiler. Aslında saç ekimi cihazlarındaki gelişmeler saç ekim tekniklerinin de gelişmesine katkı sağlıyor. FUE saç ekimi tekniği baş bölgesinin dışında yüz ve vücut bölgelerine de uygulanabiliyor.  

 

Saç tasarımının uygulanmasında esneklik sunuyor

Saç ekiminin ana hedefi kafa derisinde yaşa uygun bir şekilde eşit bir dağılım sağlamaktır. Doğal bir görünüme ulaşmak için kişinin ihtiyacı ve talepleri doğrultusunda, yaşına, saç tipine, sağlık durumuna ve seyrekleşme miktarını uygun olacak şekilde kişiye özel tasarım yapılır. Saç ekiminde kişinin yaşı çok önemlidir. Saçın tamamı kaybedilmeden kalıcı saç dökülmesi varsa saç ekimi tekniklerinden destek alınabilir. Saç ekimi donör bölgeden alınan saçın rengine, biçimine ve kalınlığına dikkat edilerek yapılır. 

Ekilecek saç miktarı donör bölgedeki sağlıklı saç greftlerine ve dökülen saç miktarına bağlıdır. Saç ekimi yapılacak bölgenin açıklığı ve doğal görünüm sağlanması için gerekli olan saç grefti bilgisayar yardımıyla hesaplanır. Bu hesap sonucunda ense bölgesinde yeterli saç grefti bulunmuyorsa vücudun diğer alanlarından alınan saç greftleri de kullanılabilir.

#GüncelÖztürk #SaçEkimi #FUEtekniği

 

#güncelÖztürk #saçekimi #fuetekniği #saçekimi #güncelÖztürk #fuetekniği