Fatih'te Kapkaç Operasyonu

26.07.2018 günü İlimiz Fatih ilçesinde Macaristan uyruklu T.J. (58) isimli şahsın kolunda asılı olan ve içerisinde 500 TL çantasının kapkaç suretiyle çalınması olayı ile ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince kamera kayıtlarının incelenmesi neticesinde şüpheli şahsın eşkâl bilgileri tespit edilmiş ve yakalanması için çalışmalar başlatılmıştır.             

 

Konu ile ilgili araştırmalar devam ederken 06.10.2018 günü İlimiz Fatih ilçesi Vezneciler metro durağı karşısında turistleri izleyen şüpheli şahıslar olduğu yönünde bilgi edinilmesi üzerine şahıslar takibe alınmış, görevlileri fark eden şahısların kaçmaya başlamaları üzerine yaşanan kovalamaca neticesinde H.İ.P. ile F.T. isimli yaşı küçük şahıslar 06.10.2018 günü yakalanarak gözaltına alınmış, yakalanan F.T. isimli yaşı küçük şahsın 26.07.2018 tarihinde meydana gelen kapkaç olayının faili olduğu tespit edilmiştir.

 

Konu ile ilgili yakalanan şüphelilerden F.T. isimli şahıs aynı gün sevk edildiği savcılık tarafından, H.İ.P. isimli şahıs ise savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştır.