Faik Yılmaz Kanal T canlı yayında Genel Kurulda hodri meydan dedi.

Birleşik esnaf ve sanatkarlar odası seçimlerinde rakiplerinin demokrasi dışı belden aşağı vurmaya çalıştıklarını dile getiren Faik Yılmaz genel kurulu işaret ederek tüm üyelere iftiraları genel kurula taşıyacağını söyledi.

Av Hikmet Ömeroğlu'nun sunduğu Gündem Özel programına katılan İstesob ve Geso başkanı Faik Yılmaz esnaf sorunlarını dile getirirken kendisi üzerinde seçim propagandası olarak kullanılan iftiralara karşıda sert cevap verdi.

Program öncesi Kanal T yönetim kurulu başkanı Fatih Keskinci İstesob Esnaf ve sanatkarlar odası birliği başkanı Faik Yılmaz'ı ağırlayarak misafir etti.

Akşam saat 21:00 da başlayan canlı yayında Av Hikmet Ömeroğlu'nun sorularını cevaplayan Faik Yılmaz sohbet öncesi çocukluk arkadaşı olduğunu dile getirdiği İdris Keskinci'yide anarak rahmet diledi. Faik Yılmaz Av. Hikmet Ömeroğlu'nun esnaf sorunları ile ilgili sorularını bir bir cevaplarken Başkan Faik Yılmaz "Esnaf ve sanatkarlar bu toplumun temel taşı ve bekçisidir. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, başbakanımız Binali Yıldırıma, Gümrük ve ticaret bakanımız Bülent Tüfenkçi'ye maliye bakanımız Mehmet Şimşek'e, esnaflarımıza açtıkları cansuyu kredilerden dolayı teşekkür ederiz"dedi. Başkan Faik Yılmaz, esnafların sorunlarına değinirken yasadaki boşluklarada değindi. Ticaret odalarına kayıt olunurken ücret alınmadığını, Oda kayıtlarında ise mal müdürlüklerine para yatırıldığını bu adaletsizliğin değişmesi gerektiğini vurguladı. Esnaf eğitimlerinede önem verdiklerini  Tüm odalara eğitim için kapılarının açık olduğunu Türkiyede İstesob olarak en çok eğitim toplantıları yapan kuruluş olduklarını ancak artık sanatkarların yetişmediğini vasıflı elemanların kıtlığındanda yakındı. Başkan Faik Yılmaz kendi mülklerini aldıklarını bundan sonrada huzur evi yapacakları müjdesinide verdi. 

Kendisi hakkındada itham edilen iftiralara değinen Faik Yılmaz oda seçimlerinden sonra mahkemeye taşınan raportürü dahi iftirada bulunan herkesi mahkemeye vereceğini dile getirdi.  Ses kayıtlarını ve iftirada kullanılan gazete küpürlerinide mahkemeye delil olarak sunacaklarınıda ifade etti. Başkan karalamalara karşı " Belden aşağı vurmak çok ayıp. Meyve veren ağacı taşlıyorlar. Bağcılar Güngören sanayisini ben kazandırdım esnaflarımıza. Her daim oradan dualar alıyorum. Bu eser bana yeter. "dedi. 

Başkan Faik Yılmaz ermeydanının genel kurul olduğunu burada her şeyi açıklayacağını ifade etti. 

Canlı yayında Faik Yılmaz'a destek mesajları sosyal medyadan ardı arkası kesilmeden gelirken sohbetin uzaması ile canlı yayın süresi bir hayli uzamış oldu.