Esnafa, 'reklÂm Ve Tabela Vergisi' Cezası Mı?
AHA BALIKESİR- Burhaniyenin Yenimahalledeki Hıdırellez Parkı ve Barış Manço Parkında alkışlarla karşılanan Burhaniye AK Parti Belediye Başkan adayı İnşaat Mühendisi Necdet Uysal, Kendisine gösterilen alkışlı ilgiye teşekkür etti. Uysal, 20 yıl önce var olan Belediye Mezbahası yok edildi ama hayvanlar nerede ve nasıl kesiliyor? diye sordu.
Burhaniyenin Yenimahalledeki Hıdırellez Parkı ve Barış Manço Parkındaki Kafede mahalle halkı tarafından alkışlarla karşılanan ile mahalle halkı ile buluşan, gençlerin iş ve istihdam istekleri ile Belediye Mezbahası konusunda açıklamalarda bulunan Burhaniye AK Parti Belediye Başkan adayı İnşaat Mühendisi Necdet Uysal, halkın gösterdiği sıcak karşılama ve ilgiye teşekkür etti. İlçenin sorunlarına değinen Uysal, Burhaniyeye 10 yıldır yatırımcı uğramamış. 20 yıl önce var olan Belediye Mezbahası yok edildi ama bu hayvanlar nerede ve nasıl kesiliyor? Bir Belediye yerel seçimlere giderken kendi insanını nasıl cezalandırır? diye sordu.
MEZBAHAMIZ YOK VE KESİMLER NEREDE YAPILIYOR?
Burhaniyede 10 yıl önce yok edilen Belediye Mezbahası, yapıldı yapılacak diye 10 yıl geçti ve bir türlü yapılamadı. Ancak Burhaniyede birçok kasap dükkanı ve et satılan marketler var. Burada satılan etlerin menşei ve kesimlerdeki sağlık şartlarına uygunluğu nasıl yapılmaktadır? Hayvanlar hangi mezbahada kesilmektedir? Bu hayvanlar merdiven altında mı kesilmektedir? Bu kesim olayına Burhaniye Belediyesinin bir açıklama yapılması gerekir diyen AK Parti Belediye Başkan adayı Necdet Uysal, Kimseyi suçlamak istemediğini ama kesilen hayvanlarda belediye kontrolünden geçmemesi gibi bir olay kabul edilemez ve gerçekten bu olayın düşündürücü olduğunu söyledi.
ESNAFA, REKLÂM VE TABELA VERGİSİ CEZASI MI?
Burhaniye Belediyesi her yıl aldığı Reklam ve Tabela Vergisi adı altında kendisine oy vermeyen esnafa Reklam Cezası yazarak cezalandırma yoluna girdiğini üzülerek öğrendiğini vurgulayan Burhaniye AK Parti Belediye Başkan adayı İnşaat Mühendisi Necdet Uysal, Yerel Seçimlerin son günlerine girdiğimiz şu günlerde seçime giren bir başkanın yapacağı en büyük hata halkını ve esnafını tehdit edip, cezalandırmasıdır. Bu tip hareketleri asla tasvip edemeyiz. Başkanın bu tip ekonomik olarak esnafına ve kişilere yaptığı tehdit ve cezalandırmalardan vazgeçmesini isterim. İstenirse Reklam ve Tabela Vergisi adı altında esnafa verilen cezaları alanların adları açıklanabilir diye uyarıda bulundu.
BURHANİYE YAT LİMANI
1991 yılında başlayıp 1994 yılında teslim edilen Burhaniye Yat Limanının işletmesi Burhaniye Belediyesine devredildi. Belediye Yat Limanı için özel İşletme Projesi hazırlayıp, Gümrüğü getirecekti. Burhaniye Belediyesine devredildikten sonra belediye ne proje hazırladı ne de buradan gelir elde edebildi. Burhaniye Yat Limanını kendisi yapmış gibi duvarlarını badana edip Martı Resimleri ile donatıp CHP seçim kitapçığında yapılan hizmetler diye göstermesi de garip karşılandı diye eleştirilerde bulunan Necdet Uysal, Belediye burayı projelendirip işletmeye açsaydı buraya gelecek yatlar Burhaniyede konaklayacak ve Burhaniye esnafı para kazanacaktı. Burhaniye Yat Limanına Gümrük sözü de verildi ama hiçbir hareket yok! diye eleştirilerde bulundu.
Uysal, Bize görev verilirse Burhaniye Yat Limanını aktif hale getirip Burhaniyeye yabancı yerli yatçıların konaklama yeri yapacağını söyledi.
RESİTKÖY BARAJI İÇİN BAKAN GELİYOR
Burhaniye Reşitköy Barajı için Balıkesirde Burhaniyelilere müjde veren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, önümüzdeki günlerde Edremit, Burhaniye ve Ayvalıka gelecek diye bilgi veren Necdet Uysal, İnşallah, Burhaniye Reşitköy Barajı inşaatı için tekrar bakanımızın ağzından tekrar duyacaksınız. DSİ personeli baraj alanında çalışmalarına devam ediyor dedi.
ESKİ DEVLET HASTANESİNİ ÖĞRENCİ YURDU OLACAK
1994 yılında verdiğim bir arsaya Öğrenci Yurdu yapılması için ihalesinin yapıldığı bilgisini veren Necdet Uysal, Devlet olarak biz Öğrenci Yurdu yapacağız. Devlet olarak biz yapmaz isek Paralel yapıdakiler öğrenci yurdu yapar. Bu çocuklar bizim çocuklarımızdır. Bu öğrencileri başka taraflara kaptırmamalıyız. Yeni Devlet Hastanesi yapılması sonrası eski Devlet Hastanesini Öğrenci Yurdu olarak değerlendireceğiz. Yüksek Okul öğrencilerine de biz sahip çıkacağız diye öğrencilere sahip çıkacaklarını ifade etti.
BÜ HUKUK FAKÜLTESİNİ BURHANİYEYE GETİREBİLİR MİYİZ?
Burhaniye Adliye Sarayı yapılması sonrası eski adliye binasını da Balıkesir Üniversitesine Hukuk Fakültesi yapılması için teklif götüreceklerini söyleyen Burhaniye AK Parti Belediye Başkan adayı Necdet Uysal, Tarihteki haklı yerimizi alabilmemiz için Balıkesir Üniversitesi Hukuk Fakültesini Burhaniyeye getirilmesi ile görevimizi yaptığımıza inanacaklarını söyledi.
Haber: Enver DOLGUN