Esenler esnafı Şükrü Şahin'e tam güven oyu erdi

AHA- istanbul - Esnaflar kendilerine başkanlık yapacak değerleri tek tek belirlerken Esenler esnaflarıda yeni bir kongre ile başkanları Şükrü Şahin'e tam güven oyu vererek yeniden seçti.

Esenler Birleşik esnaf ve sanatkarlar  odası  Esenler Prestij düğün salonunda gerçekleştirdiği kongrede divan başkanlığını İSTESOB başkanı Faik Yılmaz yaparken Divan üyeleri arasında  Ayakkabıcılar odası başkanı Yaşar Angün’de yer aldı. Hükümet komserleri Mehmet Çankaya, Mahmut Gündoğdu, Ayşe Tanrıverdi ve Birgül Gül gözetiminde gerçekleşen   kongreye esnafların ilgisi büyük olurken katılımın yüksek olmasıda gözden kaçmadı.   Kongre açılışında Şehitler ve Esnaflardan hak yoluna intikal edenler unutulmayarak  saygı duruşu yapılırdı, istiklal marşı okundu.     Kongre gerçekleşirken faliyet, denetim  raporları okundu. oy birliği ie kabul edildi. Kongrede alınan kararlar arasında Birliğe ait ambulansın Anadolu’da bir hastaneye bağış yetkisi ile Birliğe ait binanın kentsel dönüşümü kapsamına alınmasından yetki verilmesinin kararlarını alındı. Yapılan kongrede başkan Şükrü Şahin ve yeni yönetimi bir dönem daha esnafların başkanı olarak seçildi. Yapılan kongrede teşekkür konuşması  yapan Şükrü Şahin Esnafların düğünü olarak nitelendirdiği kongrede katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Kosgeb şubesinin Esenler’de açılması çalışmasının yanı sıra küçük esnafların birlik beraberlikde tek yürek olarak birleşerek büyük metro marketlere karşı bir olmanın çalışmasını yapacakları  çalışmaları dile getirdi. 

Bu özel güne katılanlar arasında Esenler belediye başkanı M. Tevfik Göksu,  Ak parti ilçe başkanı  Gökhan Tarhan, Mhp ilçe başkanı Suat Yılmaz, Küçükçekmece Esnaf esnaf ve sanatkarlar odası başkanı Mustafa Yorulmaz, Bağcılar Esnaf Sanatkarlar odası başkanı  Gökhan Kocacık ve başkan vekili Fatih Keskinci, Güngören Birleşik esnaf ve sanatkarlar odası başkan vekili Nezir Kinin  ve ismini sayamadığımız çok sayıda oda başkanları da misafirler arasında yerlerini aldılar.

 

Esenler belediye başkanı  Mehmet Tevfik Göksu selamlama konuşmasında esnaflara özel bir projesinide ilk defa kamoyuna açıklarken Tekstil atölyelerdeki çalışmalara belgelendirmek adına çalışma başlattıklarını, Çalışma bakanlığından çalışan atölye çalışanlarına 40 ay işletme payını bakanlık karşılayacak diyerek  8,5 milyon Tl projeye destek aldıklarını . Tekstil atölyelerinin yurt dışı açılımlarından bakanlıkdan her proje içinde 400 bin dolar proje bedeli vereceklerini sözlerine eklerken bu projeyi  bakanlığın kabul ettiklerini müjdesini verdi.   Esenler esnaflarının bel  kemiğide tekstil atölyeleri olduğunu da dile getirirken Esenlere yapılan yatırımlara ve geleceğe dair projeleri anlattı.

Kongre sonunda çekilen fotoğraf kareleri ile de bu özel gün ebedileştirildi.  Kongrede  seçime geçilerek oylama yapıldı. Yapılan oylamada sonunda ;

Başkan

Şükrü Şahin

 

Yönetim Kurulu asil

Soner Karabulut

Muharrem Akdağ

Recep Çelik

Rafik Satılmış

Zafer Şavlı

Fuat Saka

Garip Bozkurt

Mustafa Ortaç

Fahri Çetin

Hüseyin Günenç

 

Yedek  Yönetim kurulu

Bayram Saç

Bayram Kuzugüden

Fatih Yiğit

Orhan Firik

Bahattin Özdemir

Orhan Hüneroğlu

Aytekin Sayıcı

Osman Uysal

Ercan çelebi

Cemil Osmanoğlu

Ahmet Ergür

 

Denetim kurulu ASİL

 

Alpaslan Eyüpoğlu

Fatih çalışkan

Sercan toprak

 

Denetim kurulu yedek

Özcan Eroğlu

Efe Ercan

İdris Yiğit