Esenler CHP, 29 Ekimde tek yürek oldu

CHP Esenler İlçe Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı. Esenler Meydanda gerçekleşen törene vatandaşlar ve dernekler büyük ilgi gösterdi.

Esenler CHP İlçe Başkanlının organize ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Programı coşkulu anlara sahne oldu. Birçok dernek ve çok sayıda vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda büyük küçük demeden her kesimden Cumhuriyet sevdalısı yer aldı. Katılımcılar arasında, Anadolu Canlar Cemevi Başkanı, Cemal Özdemir, Hacı Bektaş Cemevi Dernek Başkanı Kazım Erdoğan, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Solak, CHP Yönetiminden Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Parti Meclis Üyesi Tuğba Ütebay, basın mensuplarından Kent Yaşam Gazetesi Muhabiri Sibel Gülesöyler ile ikiz kardeşler Barış ve Savaş Çayırlı hazır bulundu.

Konuşmacılardan CHP Parti Meclis Üyesi Tuğba Ütebay, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun selamını ileterek başladığı sözlerine şöyle devam etti, "Birileri Cumhurbaşkanı, Başbakan olabiliyorsa bunu Cumhuriyete borçludur. Atatürk'ün ve yol arkadaşlarının bize bıraktığı en büyük emanet Cumhuriyettir ve ilelebet payidar kalacaktır" .

Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ise "Cumhuriyetimizin temelinde barış ve kardeşlik vardır. Atalarımızdan kalan Kuvayi Milliye ruhu ile Cumhuriyetimizi ve değerlerini her zaman koruyacağız. Bu konuda sizlere söz veriyorum, Cumhuriyeti ve değerlerini korumak bizim için farzdır" şeklinde konuştu.

Aatatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Solak ise tören alanını dolduran Cumhuriyet sevdalılarına katılımları için teşekkür ederken, Esenlerde, Atatürkçü Düşünce Derneğinin yeniden açılacağının müjdesini verdi.

Esenler CHP İlçe Başkanı Bülent Ütebay yaptığı açıklamada "Cumhuriyet Bayramı için dün akşam Esenlerin çeşitli noktalarını bayraklarla süslemiştik. Ertesi gün bayraklarımızın toplatıldığını gördük. Bu olayı kınıyorum" dedikten sonra tüm katılımcılara teşekkür etti.