Esenler Belediyesi'nden Bir Proje Daha

AHA İSTANBUL-Esenler Belediyesi, anaokulu çağındaki çocukların sağlıklı ve mutlu bireyler olarak gelişmesi amacıyla "Miniğimi Tanıyorum" adlı yeni bir projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında verilen ilk bilgilendirme semineri, velilerden tam not aldı

Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Miniğimi Tanıyorum" adlı adlı proje kapsamında ilk veli bilgilendirme semineri, Cumhuriyet İlkokulu'nda yapıldı. Anasınıfı öğrencilerinin velilerine yönelik seminerde, 3 -6 yaş arası çocukların gelişim dönemleri ve davranış bozuklukları anlatıldı.

ÖZGÜVENİ YÜKSEK ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK ÖNEMLİ

Psikolog Sibel Akkaya tarafından verilen seminerde, sağlıklı bir çocuğun fiziksel yetileri ile zihinsel gelişimi üzerinde duruldu. Akkaya, özellikle oyun oynarken çocuklara müdahale edilmemesi gerektiğinin altını çizerek, "Çocuk özgür bırakılmalı. Çünkü sürekli müdahale edilen çocuğun özgüveni zayıflar. Sürekli müdahale bulunmazsanız çocuğun özgüveni artar. Bu şekilde çocuk kendi kendine başarabilmeyi de öğrenecektir" diye konuştu.

PROJE VELİLERDEN TAM NOT ALDI 

Velilerin tecrübelerini de paylaştığı seminerde, doğru davranış yöntemleri konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Velilere, çocuklarıyla yaşadıkları olaylar karşısında nasıl hareket etmeleri ve tepkilerinin ne şekilde olması gerektiği ifade edildi. Veliler, seminerde öğrendikleri bilgiler ışığında artık minik yavruları ile daha doğru bir iletişim kurucaklarını söylediler.

Velilerden tam not alan "Miniğimi Tanıyorum" adlı proje ile anaokulu çağındaki çocukların sağlıklı ve mutlu bireyler olarak gelişmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında ilçe genelindeki diğer anaokulu ve anasıfı bulunan ilkokullarda da veli bilgilendirme seminerleri verilecek.