Ersoy, "Havran Özüne Dönüyor"

AHA BALIKESİR-Balıkesir'in Havran ilçesi tarihi boyunca Edremit ilçesinin gölgesinde kalması nedeniyle sıkıntılarını vurgulayan Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Havran'da 'Özüne Dönme Projelerini' uygulamaya koyacaklarını açıkladı ve 'Havran özüne dönmelidir' dedi.

Balıkesir’in Havran ilçesi 10 kilometre yakındaki bulunan ekonomik ve ticari olarak tarihi boyunca Edremit ilçesinin gölgesinde kalması nedeniyle ilçesindeki sıkıntılarını vurgulayıp, ilçede 'Özüne Dönme Projelerin'i uygulamaya koyacaklarını açıkladı.

Havran'ın, yakınındaki ilçe Edremit'in gölgesinde kaldığını belirten Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, “Edremit sevdasını kırmalıyız ve Havran özüne dönmelidir” dedi.

“Havran ilçemiz tarım ve hayvancılık üzerine Balıkesir'de ilk sıralarda yer almakta olup tek sıkıntımız tanıtım ve pazarlama eksikliğidir. Bakınız, Edremit Körfezi’nin meyve ve sebze bahçesi Havran’dır. İstanbul, İzmir ve diğer Büyükşehirlerdeki toptancı hallerine, Havran'ın kirazı, Havran'ın mandalinası, Havran'ın karadut'u, Havran'ın inciri, sebzesi, meyvesi ve eriği ile diğer ürünleri yer almaktadır. Yine, Çanakkale Kahramanı Kocaseyit (Seyit Onbaşı) ile birlikte ilçemizin dört bir yanı tarihi Selçuklu ve Osmanlı eserleri, yerel kültürü ile yeraltı ve yerüstü zenginliğine sahiptir. Havran ilçemizin, Beypazarı ve  Safranbolu'dan hiç bir eksiği yok, hatta fazlası var. Havran'ın keşfedilmeyi bekleyen köklü tarihi eserlerinin gün yüzüne çıkarılması için çalışmalarımızı başlattık” diyen Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, “Havran'ın saklı tarihini gün yüzüne çıkaracağız. İlçemizdeki tarihi binaların restorasyon çalışması başladı. Hocazade Konağımız buna en güzel örnektir. Sırada Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın 9 Şubat 1923 Cuma günü eşi Latife Hanım ve Kazım Karabekir ile birlikte Havran’a geldiğinde misafir olduğu ve Çanakkale Kahramanı Kocaseyit’i arayıp ve görüştüğü Terzizade Saadettin Bey' in Terzizade Konağı var. Yine Havran Sarraflar Sokağı ve bazı önemli caddelerimizden “Sarraflar Caddesi Kapalı Çarşı Projesi” düzenlenmesi konusunda projelerimiz tamamlanmak üzeredir. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor ve ilçemizdeki tarihi nitelik taşıyan çeşmelerin onarımlarını gerçekleştireceğiz” dedi.

Belediye Başkanlığı makamda olduğumuz sürece ilçemizdeki eksikler ve ihtiyaçların asla bitmeyeceğini vurgulayan Başkan Ersoy, Havran ilçe merkezi ve ilçeye bağlı 26 mahallenin sorunlarına hızlı ve kalıcı çözümler üretmenin asıl görevleri olduğunu söyledi.

ENVER DOLGUN