Ergene'de Baş Pehlivan Orhan Okullu Oldu

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Tarihi Kırkpınar yağlı güreşleri öncesinde en büyük final niteliğinde olan,Ergene'nin Velimeşe Mahallesi'nde Kızılcıklı Mahmut Pehlivan anısına düzenlenen yağlı güreşlerde başpehlivanlığı Orhan Okulu kazandı. 2015 Kırkpınar Başpehlivanı da olan Okulu bu yılki Kırkpınar'ın da bir nevi provasını yaptı.

Ergene Belediyesi tarafından bu sene 5. düzenlenen Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Güreşlerine katılım oldukça fazla oldu. Velimeşe Mahallesinde başlayan kortej güreş alanında son buldu. Kortejde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Belediye Başkan Yardımcıları Ayça Çevikelli, Menderes Yıldız, Nuh Nuhoğlu, Hülya İnci, Ergene Belediyesi Meclis Üyeleri, Ergene Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Erdinç İrel, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Güreş Ağası Kani Tezcan, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Kortej yürüyüşü öncesi kısa bir konuşma yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Bu yıl 5. düzenlediğimiz, ismini Ergene'nin merkezinden alan biliyorsunuz Ergene'nin merkezi Marmaracık mahallemiz Kızılcıktan geldi, Kızılcıktan gelen vatandaşlarımız ile Marmaracık kuruldu. Bizde Kızılcıklı Mahmut Pehlivan güreşlerini yaşatıyoruz, ben bütün güreşçilerimize başarılar diliyorum, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Ergene Belediyesi ev sahipliğinde Velimeşe Mahallesi’nde düzenlenen Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Güreşleri’nde 10’u başpehlivan 300’ü aşkın güreşçi derece elde edebilmek için mücadele etti. Finalde Gökhan Arıcı ile Orhan Okulu’nun karşı karşıya geldiği Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Güreşleri’nde birincilik kürsüsünün sahibi Orhan Okulu oldu.

Velimeşe Mahallesinde gerçekleşen 5. Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Güreşlerine Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediyesi eski Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Aday adayı Ünal Baysan, AK Parti eski İlçe Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday adayı Kerim Atalay, Ergene Ak Parti İlçe Başkanı Hamdi Sarıer ve İlçe Yönetimi, İlçe Belediye Başkanları, Güreş ağaları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber: Abdurrahim Yıldırım