Sen Konuşamazsın Sana Söz Hakkı Vermedim

Ergene Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı adeta bir skandala döndü. Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Gülsüm Şengül'ü sürekli azarlaması ve Şengül'ün Belediye meclisindeki tartışılan konular üzerine söz almasına engel olması büyük tepkilere neden olurken, Meclis sonrası Telefonla görüştüğümüz Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel konuya sert tepki gösterdi.Bir çok vatandaş da 'Rasim Yüksel bu gücü kimlerden alıyor' şeklinde eleştiri yaptı.

Bir Bayana Nasıl Davranılır Öğrenmeli!

Ergene Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında yaşananlar toplumun her kesiminden tepki almaya devam ederken, Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in bayan bir belediye meclisi üyesi olan Ak Partili Gülsüm Şengül’ü söz almak istediği anda sürekli azarlayarak, aşağılayıcı bir şekilde sözünü kesip; “Gülsüm Şengül sen konuşamazsın sana söz hakkı vermedim. Burada Meclis Başkanı benim tartışmayacaksın” şeklinde sarf ettiği sözler toplumun her kesiminden büyük tepkiler alırken, Ak Parti cephesinin ne yapacağı, konuya nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor. Konuyu duyan bir çok kişi Başkan Rasim Yüksel’i eleştirerek; “karşısında Anaokulu çocuğu yok. Gülsüm Hanım seçilmiş bir meclis üyesi ve bu şekilde saygısızca bire bayanı azarlayamaz. Önce bir bayana nasıl davranılır öğrenmelidir. Çorlu Belediyesinde de geçmiş dönemlerde çok daha fazla tartışmalar yaşandı. Fakat Başkan Ünal Baysan hiçbir meclis üyesine ve bayana bu şekilde davranmadı” şeklinde eleştirdiler.  Büyük skandallara sahne olan Ergene Belediye Meclisinde yaşanan diğer bir konu da Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in Çorlu’da bulunan bir Gazeteciyi Fetöcü olarak ismini vererek lanse etmesi oldu.

Ergene Belediyesi Ocak Ayı Toplantısının Tam Metni ve Konuşmaları!

Skandallar dizisi haline gelen Ergene Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında gündemdeki konular ve karşılıklı olarak yapılan tartışma ve konuşmalar; Sayın Basın burada cevap vermek istiyorum. Her zaman basına şunu söylüyorum. Bilgi edinme hakkınız vardır. Haber yapmadan önce Ergene Belediyesinden bilgi alabilirsiniz. Hiçbir gizli şeyimiz yoktur.Kendimize, Şahsımıza veya akrabalarımıza rant sağlamak adına bir derdimiz yok, olmadı olamazda.Buket Hanım burada Metin Akgün’ ün yerini arsası vardı. İmar uygulaması yaptık verdik, olabilir kendi yeri vardır. Kanun hakkını kullanır. Ben, benim babamın yeri var doğrudur. Basın‘ a yansıdı. Ercan buradamı yok. Yani haberi çarpıtarak sanki bir şey varmış gibi rant sağlamış gibi toplumun önüne sunmak, kınıyorum. Fetöcü  Gazetecilerden  medet umuyorsunuz bunlar yanlış. Ben Gizli bir şeyim yok. O plan 2000 yılında İzzet Başkan döneminde İlhami Ağabey biliyor. Ak Parti Belediyesi yaptı planı ben yapmadım. Kendime rant sağlamak adına gelmedim. Bir vatandaşa yardımcı olmaya geldik. Yeni bir İlçe inşa etmeye büyütmeye geldik. Sonuçta vatandaşın dilekçesi olabilir. Benim yakınımda olabilir. Kanun hakkını kullanır vatandaş o yüzden lütfen Sayın Basın bir şey yazarken kanun hakkını arayacağımı buradan söylüyorum. Bugüne kadar yalan yanlış haberlerle kamuoyunu yanılttınız ve yanıltmaya devam ediyorlar, kendilerini kınıyorum. Tabiki cevap vereceğim yazılı olarak ta sözlü olarak ta Musa Kardeşim burada planı biz mi yaptık? Devlet yatırım geçirdi, yol açtı. Açılması gerekiyordu. Çerkezköy’ e kadar yol açıldı. Teşekkür ediyoruz. Sonuçta açılması gerekiyordu. Yapmak zorunda kaldı. Yapmak zorunda. Veli köy,  Kızıl pınar, Veli meşe imar gördü. Benimde Babamın yeri var gayet normal kanun hakkımı kullanmayacak mıyım? Arkadaşımız için kullandık, Metin Akgün için kullandık,  olabilir yeri vardır. Lütfen bir şeyi eleştirirken iki taraftan eleştirelim. Sanki burada bir şey varmış gibi algı yaratmak düşünmek sorun, arkadaşlar;  bize sorun, bilirkişilere sorun, çevre mühendislerine sorun, geçmişi inceleyerek, ben algı yaratayımda bunlar zor durumda kalsın. Böyle siyaset olmaz. Çıkacaksınız devlet yatırımı yapacaksınız, Devlet yatırımı getireceksiniz. Hastane getireceksiniz, Ben yaptım diyeceksiniz.

Rasim Yüksel;Gülsüm Şengül sen konuşamazsın sana söz hakkı vermedim, grup başkanın var burada hanımefendi söz hakkı vermiyorum.

Gülsüm Şengül;Ben seçilmiş belediye  meclis üyesiyim.

Rasim Yüksel;Meclis Başkanı benim tartışmayacaksın. Bittikten sonra söz verirsem konuşursun.

Ak Parti’nin 5 No’ lu Önergesi;

Rasim YÜKSEL;Ergene Belediyesini yerinin tahsisini ve takas yoluyla geç aldık. 1,5 trilyon ödeyerek tapusunu aldık. Ergene ilçemize kazandırdık. Tabi ki süreç geçti. Bakanlıkta yazışmalar ve uzun süreçten geçti. Sonra tapusunu aldık. Projemiz devam ediyor. Ufak-Tefek tadilatlar var Allah kısmet ederse bu sene bu dönem  belediye binamızın temelini atacağız, inşaatına başlayacağız. Hiçbir zaman önümde engel olarak söylemedim sakın beni yanlış anlamayın konuyu çarpıtıyorsunuz. Kültür merkezinin ihalesi bitti bugün yarın temelini atacağız. Bunu da buradan müjdesini vereyim. İlçemize hayırlısı olsun. Verdiğimiz sözleri bir bir harfi harfine yerine getireceğiz. O yüzden biz kendimize güveniyoruz. Vatandaşlarımıza güveniyoruz, önemli olan, Devlet yatırımlarını yapmak.Biz ne diyoruz, Pazar yerini engelliyorsunuz. Ben her zaman söylüyorum. Vatandaşlara yapılacak olan hizmetleri engellemeyin diyorum. Sonuçta vatandaşın kimi getirip kimi götüreceği belli olmaz. Siyaset bu ben bırakırım bir başka arkadaşım devam edebilir. Hizmet böyledir, devam ediyor. Veli meşe’ de İzzet Başkan bıraktı ben aldım görevi. Yani olayı çarpıtmaya gerek yok. Sizleri bekliyorum gelmiyorsunuz.Şehitler için mevlit okuyoruz gelmiyorsunuz.

Selçuk Gündoğan;Kapalı Pazar yerini tekrar tekrar hiç bir şey inde engellemiyoruz, biz bu konuda desteğiz. Yine söylüyoruz maalesef.

Rasim Yüksel;Bir şey söyleyeyim size gerek duymayacağım, Allah kısmet ederse aşağı ki tarafta bir çalışma yaptırıyorum, kendi arsamın üzerinde tabi ki eski pazar yeri için iki katlı 6 bin 12 bin metrekare mevcut tabii ki, orada plan pazar yeri farklı bir şey değil, yeşil alan değil, park değil sonuçta pazar yeri kime yapacağız vatandaşa yapacağız

SelçukGündoğan;Pazar yeri burada bir elzemdir. Pazar yerinde birçok önceliklerimiz var. Pazar yerine biz nasıl engel oluyoruz Başkanım, ne yapıyoruz.

Rasim Yüksel;Çok net bir şey söyleyeyim Türkiye çok demokratik ülke olmaktan çıkıyor. Arkadaşlar bunu da söylüyorum üstüne basa basa yani yeni düzenlemelerle yeni kurallarla yeni yasalarla burada ilçelerinin önü tıkanıyor. Bugün birçok noktada vatandaşın arsası var imar uygulaması yapmak istiyor. Şu anda yeni gelen genelgeyle İl Tarım Müdürlüğünden gelen, siyasi partiler, vatandaşlarımız takipçisi olun. İşte Müge arkadaşımızda burada oda mağdurlardan bir tanesi şu anda Tarım İl müdürlüğünden yazısı gelmediğinden tapu işlem yapmıyor. Türkiye’nin işte getirdiği özgürlükler ülkesi buraya kadar demokratikliğe buraya kadar bunları çok net söylüyorum. İleriye gitmiyoruz geriye gidiyoruz. Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok araştırın.

SelçukGündoğan;Siz şimdi hafta sonu Ankara ‘ da olduğunuz için oranın havasını fazla solumuşsunuz. Sayın Ekşinat gibi sizde yukarıda diktatör var demeye getireceksiniz. Şimdi siz demokrasi  elden gidiyor deyip bu işler başka yere gider. Büyük sıkıntılar çıkar. Siz yerel iktidarın geçen seferde söyledim halende şikayet ediyorsunuz. Çözeceksiniz.

Rasim yüksel;Vatandaşa yapılacak olan hizmetleri engellemeyin.SelçukGündoğan;Engellediğimizi ortaya çıkaran bir belge sunun.Rasim Yüksel;Müge arkadaşımız burada tapuya sorun. SelçukGündoğan; Genel ile yereli tartışalım.Selçuk Gündoğan;

Kaç yıllık bir mahalle burası Yeşil tepe’ den Cumhuriyet’ e alacağız dediniz. Bunuda  kabul  ettik. Bakın orda bildiğiniz sefalet var.Rasim Yüksel;Merak etmeyin gerekeni yapacağım size bırakmayacağım.Selçuk Gündoğan;Siz yapın bize söz vermeyin

Belediyemizin hizmet birimlerinden İnsan kaynakları ve Eğitim müdürlüğünün meclis başkanlığına sunmuş olduğu 06.02.2018 64 sayılı yazılarını 02.04.2015 tarih ve 29314 sayılı Resmi gazete yayınlanan Belediye bağlı kuruluşların mali idari birimine norm kadro ilke ve standartlarına dahil yönetmelikteki değişiklik yapılması ilişkin yönetmeliğin 20. Maddesi gereğince kadro kütüklerinin belediye bağlı kuruluşları ve mali idari birimliğinin norm kadro kütüğü değişiklikleri yapılması nedeniyle mevcut kadro derecelerinin terhis ve tahsis yapılması hususunu görüşülmek üzere meclise havalesini sunarım.

Belediyemizde muhal bulunan kadrolarda unvan değişikliği yapılması hususunu 4.ve 6. Gündem maddesi olarak oylarınıza sunuyorum. Oy birliği ile kabul edilmiştir.

Selçuk Gündoğan;Biz şunu söylüyoruz konu gelsin bize.Rasim Yüksel;Kadro Açıyorum

Selçuk Gündoğan; Kim bu nedir. Bilmiyoruz biz son gün önümüze geliyor. Sen diyorsun ki Gündeme alalım.Rasim Yüksel;Mağdur olmasın arkadaşlarımız diye aldık. Yani

Gülsüm Şengül;Bugün mü belli oldu yani acil gündeme alıyorsunuz. Bir hafta önce gündeme koyun bizde görelim.Rasim Yüksel;Mağduru olan senin ilçe yönetim kurulu üyen Tek tek konuşmayın grup başkanın konuşsun, meclis üyelerine söz vermiyorum.

Şehir plancılığı kadrosu yerine Ekonomist kadrosudur.Müge hanım ve Kurtuluş beyi mahkeme kararıyla işe geri alıyoruz.Belediyemizde tam zamanlı Ekonomist kadrosunda çalışmaktayken 2017 yılında sözleşmesi yenilemeyen Kurtuluş Taştekin’in Tekirdağ Mahkemesi 2017/100 karar gereği tam zamanlı sözleşmeli personel olarak Ekonomist kadrosuna çalışmaktayken, 2010 yılında sözleşmesi yenilenmediği Müge yıldızın Tekirdağ İdari Mahkemesi 2017/100 karar gereği ilgili kişilerin sözleşmelerinin yenilenmesine karar verildiğinden 5393 no’ lu belediye kanunun 49. Maddeleri gereğince sözleşmeli personelin çalıştırması ve ücretlerinin tespiti meclis’ in belirlemesi gerektiğinden ücret tabanlarının belirlenmesi hususunu görüşülmesine arz ederim. Müge Yıldız Ekonomist Kadrosu 3 dereceli 2040,00TL, Kurtuluş Taştekin Mühendis Kadrosu 3 dereceli 3200,00 TL olarak Oy birliği ile kabul edilmiştir.

1.Yazıİşleri Müdürlüğü’ nün23.01.2018tarihve 27sayılıyazısına konuolan2018yılında meclis üyelerineödenecek huzur hakkının belirlenmesi hususunun görüşülmesi, Oy birliği ile kabul edilmiştir.

2.İmarveŞehircilikMüdürlüğü’nün03.01.2018tarihve19 sayılıyazısınakonuolan MarmaracıkMah.787-788noluparsellere aituygulama imarplanıdeğişikliğinin görüşülmesi, imar komisyonuna havalesi yapılmıştır.

3.Şimdi tabi ki planları elimizde bunları tabi ki ne azizimdir ki dere yataklarına bile arkadaşlarımız geçmişte imara açmışlar. Bugün sıkıntısını yaşıyoruz. Su işlerinden kurum görüşü almadan, Tarım ilden görüş almadıkları için bugün bu sıkıntıyı hep beraber yaşıyoruz. Bununda bilgisini vereyim.

4.EmlakveİstimlakMüdürlüğü’nün25.01.2018tarihve 29sayılıyazısına konuolan Gayrimenkul SatışKomisyonuve GayrimenkulRayiç DeğerTakdirKomisyonu’naüye seçilmesi hususunun görüşülmesi, Ekrem Tutan Asil üyeliğine Musa Demirkol Yedek üyeliğine oy birliği ile seçilmiştirler.

5.EmlakveİstimlakMüdürlüğü’nün25.01.2018tarihve 30sayılıyazısına konuolan Kırkgöz Mah.141ada2parselde bulunan133,33m2’likbelediye hissesininsatılması hususunun görüşülmesi, oy birliği ile kabul edilmiştir.

6.RuhsatDenetimMüdürlüğünün25.01.2018tarihve15sayılıyazınakonuolan “İçkili YerBölgesi Tespiti” taleplerinin görüşülmesi, komisyona havalesi yapılmıştır.

 

KOMİSYONLARDANGELEN RAPORLARIN GÖRÜŞÜLMESİ

1.İmarKomisyonu’nun24.01.2018tarihve27sayılıYeşiltepeMah.267ada3parselile ada1 parsele aituygulamaimar planı değişikliği konulu raporunungörüşülmesi, çalışmanın devamını oy birliği ile kabul edilmiştir.

2.İmarKomisyonu’nun24.01.2018tarihve 28sayılımevcutimarplanlarınaticaret alanlarınayaz– kış bahçesi ile ilgili plan notu eklenmesi konulu raporunungörüşülmesi, oy birliği ile kabul edilmişitir.

3.İmarKomisyonu’nun24.01.2018tarihve29sayılıyolboyuticaretolarakteşekkül edecek konut alanlarınınbelirlenmesi konulu raporunungörüşülmesi, çalışmanın devamını oy birliği ile kabul edilmiştir.

4.KültürveSporKomisyonu’nun24.01.2018tarihve1sayılıamatörsporkulüplerine nakdiyardımyapılması konulu raporunungörüşülmesi,Ergenegücü ulaş spor 52.819.00 TL, Ergene Belediye Spor 31.000.00 TL, Vakıflar Güven Spor 31.000.00 TL, Misinli Spor 31.000.00 TL, Sağlık Spor 31.000.00 TL, Kırkgöz Spor 31.000.00 TL, Esenspor 15.500.00 TL, Ahımehmetspor 15.000.00 TL, Yeşiltepe Spor 15.500.00 TL, Ergene Gençlerbirliği Spor 15.500.00 Tl olarak belirlendi. Kulüplerimize hayırlısı olsun diyerek meclis toplantısı kapanışı yapıldı.

Haber: Abdurrahim Yıldırım