Erenler'de Mutlu Aile Konferansına İlgi Büyüktü

AHA SAKARYA-AK Parti Erenler İlçe Kadın Kolları tarafından organize edilen programla 'Kadına Şiddet, Anne Baba Eğitimi, Mutlu Aile, Başarılı Çocuk' konulu konferans düzenlendi.

Erenler Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak araştırmacı- tarihçi kişisel gelişim uzmanı Mustafa Turan katılırken, Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Rıdvan Acar, AK Parti Erenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Soytürk, Gençlik Kolları Başkanı Cüneyt Demirkapı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmasında Aile içi iletişim ve çocuk eğitimi konularına ağırlık veren Mustafa Turan; “çocuk eğitiminde anne babanın rolü” konulu sunu eşliğinde velileri aydınlatarak çocuklara karşı davranışların nasıl olması gerektiğini hatırlattı.

“Çocuklar, bizim istediğimiz gibi değil yetişdirdiğimiz gibi olurlar”

Herkes ister ki, çocuğu  ahlaklı, edepli ve terbiyeli olsun. Sosyal hayatta ideal ve iyi  bir insan, sınavlarda da çok başarılı olsun. Üstün yetenek sahibi olsun. İyi bir işte çalışsın ve çok para kazansın. Fakat unutmayalım ki, çocuklar bizim istediğimiz gibi olmazlar. Yetiştirdiğimiz gibi olurlar. Herkes anne baba olabilir. Ama bütün mesele, bilimsel açıdan iyi ve  ideal bir anne baba olabilmektir. Çocuklarınıza hitap ederken “benim güzel kızım, benim yakışıklı oğlum” şeklinde konuşun.

 

“Çocuk eğitimi annenin annesinin karnında başlıyor”

Çocuklarımızı gerek ahlaki ve gerekse başarı açısından yetiştirme konusunda ne biliyoruz? Çocuk eğitimi konusunda bir eğitim aldık mı acaba? Konunun hassasiyetinden haberimiz var mı? Ya onlara karşı yanlış davranıyorsak… Hz. Ali: “Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz der. Biz anne baba olarak doğru cetvel olmalıyız ki, çocuklarımız da bu ailede doğru eğitilsin. 

Bir Psikiyatrist: “Bana getirilen çocukların %80’inde hiçbir problem çıkmıyor. Problem anne babada” diyor. Aslında çocuk eğitimi annenin annesinin  karnında başlıyor. Zeka’nın: %35’i anne babadan kalıtım yoluyla, %20’si annenin hamilelik döneminde,% 45’i ise doğumdan sonraki çocukların yetişmelerine göre şekilleniyor.

 

Yazar Mustafa Turan Kitabını imzaladı

Konferans sonunda AK Parti Erenler İlçe Başkanı Emine Soytürk tarafından Turan’a çiçek takdim edilirken,  araştırmacı- tarihçi kişisel gelişim uzmanı ve yazar Mustafa Turan, kitaplarını alanlar ve sevenleri için kitaplarını imzaladı.