Enver Kiraz, Sendikalara Sahip Çıktı

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Son yıllarda sendikalaşmanın yok edildiğini belirterek, "hiçbir uygulamanın karşısında itiraz etmeyen bir sendika anlayışı yerleştirilmeye çalışılıyor" dedi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, uzun süredir Ak Parti’nin iktidarı döneminde sendikalaşmanın yok edildiğini belirterek, "iktidarın her dediğine evet diyen ve hiçbir uygulamanın karşısında itiraz etmeyen bir sendika anlayışı yerleştirilmeye çalışılıyor. Farklı ses çıkaran sendikalara da önemli baskılar uygulanıyor, üye sayısı önemli ölçüde azalıyor. Sendikalar ve örgütlü toplumlar demokrasinin en önemli unsurları. Ülkenin, demokrasinin gelişmesini istiyorsak, ancak örgütlü toplumlarda demokrasiden bahsedebiliriz. Son günlerde gündeme gelen önemli bir konu var. Yine uzun Ak Parti iktidarında bir şeye şahit oluyoruz. Türkiye Barolar ve Tabipler birliğinin Türk kavramı kaldırılmak isteniyor. Uzun süredir birçok kuruluşta TC kaldırıldı. Türkiye Barolar Birliği ile Türk tabipler Birliğine üye zorunluluğu kaldırılmak isteniyor. Bir bakkal, bakkal açmak için Bakkal Bayiler Odasına kayıt oluyor. Fırıncısı, berberi ve sayabileceğimiz tüm meslek gruplarında bir oda kaydı var ve oda kaydı gerekiyor. Türk Tabipler Birliğine üye zorunluluğunun kaldırılıyor olması gerçekten düşündürücü. Barolar Birliğindeki bir avukatın o birliğe üye olma zorunluluğunun kaldırılıyor olması gerçekten düşündürücü. Neden ise zaman zaman bu kurumların farklı ses çıkarmasından dolayıdır" dedi.

Başkan Enver Kiraz, Milli Bayramların önemsizleştirilerek milli duygulara sahip çıkılmadığını vurgulayarak, "Milli bayramlarımızı halkla kutlamamız gerekirken şimdi içi boşaltılan kavramlar haline dönüştürülüyor. Bizler bu bayramlarda siyasi partiler olarak, Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere milli bayramlarda Atatürk anıtına çelenk sunmak için izin alıyoruz. Bu bile izne tabi ve bunun için de izin alınmadan Atatürk anıtına çelenk koyamıyoruz. Bunun altında yatan önemli nedenler var. Mesele milliye yerliye sahip çıkmak değil, mesele çok farklı çok daha derin. Ben yaklaşık 6 yıldır il başkanlığı yapıyorum ve 15 yıldır da AK Partinin iktidarını izliyorum; hiçbir milli bayramda Ak Partinin bir temsilcisini Atatürk’ün huzurunda göremedik. Bunu defalarca da gündeme getirmeye çalıştık" dedi.

Açıklamalarına devam eden Başkan Kiraz, "Bir diğer siyasi parti, AK Parti ile koalisyon yapacağını ve 2019 seçiminde kayıtsız şartsız destek sunacağını söylüyor, adında milliyetçi olan bir parti ve bu Türk isimleri kaldırılırken acaba ne düşünüyor merak ediyoruz. Ak Parti üzerinden CHP’ye laf yetiştirmeye çalışan ilçe başkanlarına ve il başkanına basın mensuplarının bu soruyu sormasını rica ediyorum. Bu konuda ne düşündüklerini kamuoyu ile paylaşsınlar. Adını milli olarak taşıyan ve kendine milliyetçi diyen parti ne düşünüyor. Yerli ve milliden bahsedeceksek samimi olmamız lazım, Malatya’nın sokaklarına caddelerine baktığımızda milli bir şeyin kalmadığını görüyoruz. Muhalefete muhalefet eden MHP’ye çağrıda bulunuyoruz. Bu konularda düşüncelerini samimi olarak bu ülkenin insanıyla paylaşsınlar" ifadelerini kullandı.