Emniyet Müdürlüğü Kaçak Cep Telefonları İçin Operasyon Başlattı

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü ülkeye kaçak yollarla sokulan cep telefonları için operasyon başlattı.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü ülkeye kaçak yollarla sokulan cep telefonları için operasyon başlattı. Yapılan operasyonlarda çok sayıda kaçak cep telefonu ve telefon bataryası ele geçirildi. Konuyla ilgili Tokat İl Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaptı.

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü'nün Açıklaması:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ülkemize kaçak yollardan sokulan cep telefonları ile İMEİ numaraları kopyalanmış yada replika adı verilen taklit telefonlarla mücadele çerçevesinde gerçekleştirilen operasyonlarda;

1-İlimiz Merkezinde faaliyet gösteren ve cep telefonu satışının yapıldığı bir işyerine yönelik gerçekleştirilen ani baskında yapılan aramada; Mobil Cihaz Kayıt Sisteminde (MCKS) kaydı bulunmayan ve kaçak olduğu değerlendirilen, değişik marka ve modelde 37 adet cep telefonu ve bu cep telefonlarına ait 31 adet batarya ele geçirilmiştir.

2-İlimiz Erbaa ilçesinde kaçak cep telefonu satışının yapıldığı yönünde tespitlerde bulunulması üzerine işyerine yapılan baskın sonucunda yapılan aramada, Mobil Cihaz Kayıt Sisteminde (MCKS) kaydı bulunmayan ve kaçak olduğu değerlendirilen değişik marka ve modelde 17 adet cep telefonu ile 4 adet cep telefon bataryası ele geçirilmiştir.

3-Tokat Merkezde yürütülen çalışmalar ve yapılan tespitler sonucunda, kaçak cep telefonu satışı yapılan bir işyerinde yapılan aramada, Mobil Cihaz Kayıt Sisteminde (MCKS) kaydı bulunmayan ve kaçak olduğu değerlendirilen değişik marka ve modelde 4 adet cep telefonu ele geçirilmiştir.

4-Erbaa ilçesinde yürütülen istihbari bilgilerin ve yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi neticesinde, cep telefon ve aksesuarlarının satışının yapıldığı bir işyerine yapılan ani baskında Mobil Cihaz Kayıt Sisteminde (MCKS) kaydı bulunmayan ve kaçak olduğu değerlendirilen değişik markalarda toplam 16 adet kaçak cep telefonu ele geçirilmiştir.

5-İlimiz merkezinde telefonu satışının yapıldığı bir işyerine yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında, Mobil Cihaz Kayıt Sisteminde (MCKS) kaydı bulunmayan ve kaçak olduğu değerlendirilen değişik markalarda 11 adet cep telefonu ele geçirilmiştir.

6-İlimiz merkezinde cep telefonu kaçakçılığı ile mücadele çerçevesinde cep telefonu satışının yapıldığı bir işyerinde kaçak cep telefonlarının bulunduğu yönündeki bir ihbarın değerlendirilmesi neticesinde yapılan operasyonda, Mobil Cihaz Kayıt Sisteminde (MCKS) kaydı bulunmayan ve kaçak olduğu değerlendirilen değişik marka ve modelde 22 adet cep telefonu ve bu cep telefonlarına ait 12 adet cep telefon bataryası ele geçirilmiştir.

7-Erbaa ilçesinde yürütülen çalışmalar ve gerçekleştirilen operasyon kapsamında cep telefonu ve aksesuarları satışının yapıldığı bir işyerine yapılan baskında, Mobil Cihaz Kayıt Sisteminde (MCKS) kaydı bulunmayan ve kaçak olduğu değerlendirilen değişik markalarda 8 adet cep telefonu ele geçirilmiştir.

8-İlimiz Merkezinde, cep telefonu satışının yapıldığı bir işyerinde kaçak cep telefonlarının bulunduğu ve bunların piyasaya sürüldüğü, aynı zamanda İMEİ kopyalama işlemlerinin yapıldığı yönündeki bir ihbarı değerlendirilen ekiplerimizce, işyerine yapılan operasyonda, Mobil Cihaz Kayıt Sisteminde (MCKS) kaydı bulunmayan değişik markalarda İMEİ numaraları değiştirilmiş kaçak olduğu değerlendirilen 17 adet cep telefonu ile İMEİ numarası kopyalama işlemlerinde kullanılan 5 adet BOX cihazı ele geçirilmiştir.

Toplamda 10 ayrı işyerine yönelik gerçekleştirilen ani baskınlar ve operasyonlar kapsamında 132 adet Mobil Cihaz Kayıt Sisteminde (MCKS) kaydı bulunmayan ve kaçak olduğu değerlendirilen cep telefonu ile İMEİ kopyalama işlemlerinde kullanılan 5 adet BOX cihazı ele geçirilmiş olup, bu operasyonlarda toplam 11 şüpheli şahıs hakkında 5607 SKM suçundan adli işlemler başlatılmıştır.

Vatandaşlarımızın kaçak cep telefonu şüphesi olayı ile karşılaşması halinde Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzün 0356 252 17 20 numaralı telefonuna ihbarda bulunabilirler."