Emine Bulut cinayeti Güngören'ide ayağa kaldırdı

AHA - İSTANBUL - Eski Kocası tarafından katledilen Emine Bulut için Güngören kadınları duyarsız kalmayarak cinayetleri kınadılar.

Kırıkkale'deki cinayet tüm yurtta ses getirirken bir kez daha kadın cinayetlerine dur demek için Türkiye ayağa kalktı. Çocuğunun önünde katledilen anne Emine Bulut için Güngören CHP kadın kolları başkanlığı'nın organizasyonda Güngören'de cinayetler bir kez daha kınadı. Güngören CHP ilçe başkanlığı önünde toplanan kadınlar CHP kadın kolları Başkanı Meral Güneş tarafından tüm yurtta aynı anda yayınlanan kadın kolları Genel Başkanı Fatma Köse'nin mesajı basın açıklamasıyla okundu. Yapılan basın açıklamasında "Ölmek istemiyorum diyen bir anne, anne lütfen ölme diyen bir evlat haykırışları bir kez daha dile getirildi. Okunan basın açıklamasında Türkiye'de kadın olmanın zor olduğunu her gün onlarca kız erkekler tarafından şiddete maruz kaldığını, erkeklerin ceza alması için mücadele edilmesi gerektiğini, kadın düşmanı politikaların olduğunu, İstanbul sözleşmesi'nin gereğini yerine getirilmediğini, boşanmanın engellenmesi meclis komisyonları kurulmaya çalışılmasını, boşanmayı tabulaştıranlar, nafaka hakkına saldıranlar olduğunu herkesin bu cinayetlere ortak olduğunu dile getirdiler. Yapılan açıklamada haykırarak yetmedimi artık bu kadar kadının ölmesi, yetmedi mi bu kadar çocuğun annesiz kalması, bir kişi eksilmez dedikçe onlarca eksikdiklerini, Türkiye'de 223 kadının 2019 yılında ölmek istemiyoruz diye haykırdığını, basın açıklaması ile kamuoyu ile paylaşıldı. CHP kadın kolları Başkanı Meral güneşin okuduğu basın açıklaması metnin sonunda iyi hal indirimi, tahrik indirimi istemediklerini zalimlere karşı birlik olacaklarını bu ülkede artık annelerin ölmeyeceklerini çocukların alamayacaklarını bir kez daha haykırdılar. 

Yapılan basın açıklamasında CHP Güngören ilçe Başkanı Temel Akkoç, belediye meclis üyesi Ali Şar, eski kadın kolları Başkanı Ayten Birgelir , esnaflardan Bayram Akkoç ve ismini sayamadığımız CHP ilçe başkanlığı yönetim kurulu üyesi ve üyeleri hazır bulundu.