ELİNİZİ ÇOCUKLARIMIZDAN ÇEKİN

AKHİSAR 8 Mark Kadın Dayanışma Derneği Dernek binasında Basın Açıklaması Düzenledi.

BASINA VE KAMUOYUNA

 Çocuklarımız ve kadınlarımız cinsel şiddetle bırakılmaktadır. Çocuklarımızı sokağa çıkarmaya, okula göndermeye korkar olduk.

 Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini giderme yönünde etkili ve kalıcı düzenlemeler yapılmamaktadır. Adalet uygulamalarına yansımamış cinsel saldırı yada istismara maruz kalan kadın ve çocuklar toplumun ve adaletin uygulamaları ile yineleyici olarak yıpratılmış ve örselenmişlerdir. Sadece kadın ve çocuk mu ? okulda öğretmen, hastanede doktor ve hemşire, her kesim şiddet mağduru, toplumda şiddet işleme oranı gittikçe artmakta. En son Irmak olayı hafızalarımızdan silinmeyecektir.

Artık çocuklarımızı sokağa çıkarmaya, okula göndermeye korkar olduk. Toplum olarak psikolojik bir baskı altındayız. Çocuklara yönelik her türlü cinsel istismar ve şiddete karşı önlemler alınmalı. Artık toplum olarak her türlü şiddetin karşısındayız. Korkarak yaşamak istemiyoruz. Toplumun duyarlılığını daha net bir şekilde göstermesi gerektiğine inanıyor, toplumun tüm kesimlerini, sivil toplum kuruluşlarını her türlü şiddete, kadına ve çocuklara yönelik cinsel istismar ve şiddete karşı tek yüğrek olmaya çağırıyoruz. Biz kadınlar anayız. Bacıyız. Bu ülkenin geleceğine harç koyan insanlarız. Gelecek çocuklarımızdır.

ELİNİZİ ÇOCUKLARIMIZDAN ÇEKİN…

8 MART Kadın Dayanışma Derneği