Ekinciler Demir Ve Çelik, Yatırım İçin Hassa'da

AHA HATAY-Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci,Hassa'ya geldi.

Türkiye’nin ilk özel Demir ve çelik sektörüne adını yazdıran ve 40 yıllık geçmişe sahip  olan Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci ve genel müdürleri , Hassa Kaymakamı Mustafa PALA’nın daveti üzerine ilçeye gelerek,Amanos Tüneliyle hayata geçirilecek olan Hassa Organize Sanayi Bölgesi Leçelik arazide incelemelerde bulundular.

Hassa Kaymakamı Mustafa PALA,Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Recep EKİNCİ, Genel Müdür M.Fatih KESEROĞLU,Önder Özdeş,ve Genel Md. Yrd. Mustafa MENTEŞOĞLU onuruna, Ovalı Restrant’ta kahvaltı verdi.

Kahvaltı sonrası, Hassa Organize Sanayi olarak planlana 80 bin dönümlük Leçelik araziyi Büyükger ve Ardıçlı Ziyaret Tepeden kuşbakışı seyrederek, Amanos Tünelinin ilçemize olumlu katkılarını tartıştılar.

Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci;

Hassa’ya daha önce de geldiğini fakat bu kez ekibiyle daha kapsamlı bir şekilde Hassa’ya geldiklerini belirterek;

“Bugün Sayın Kaymakamımızla beraber,araziyi yerinde inceledik.Leçelik arazi, taşıyla toprağıyla ve  doğal yapısıyla mükemmel bir bölge.İnşallah buraya da, yatırımlarımız nasip olur.Onun için buradayız.Hassa’nın kalkınması ve gelişmesinde bir katkımız olursa ne mutlu bize.” Dedi.

Hassa Kaymakamı ,Mustafa PALA, da yaptığı açıklama da;

“Özellikle ,İskenderun bölgesinde Demir ve Çelik sektöründe  söz sahibi olan Sayın Recep Ekinci ve ekibini ilçemizde ağırlamaktan mutluyuz. 2015 yılında ilk kazması vurulacak olan Amanos Tüneliyle İlçemiz Hassa,bölgemizin cazibe merkezi olacaktır.Tarımla anılan ilçemiz bundan bölge sanayi yatırımlarıyla anılacaktır.İşte, bugün burada,karlı havada,sanayi yatırımlarının ilk fitilini ateşlemek için buradayız.Türkiye’de , Demirçelik özel sektöründe ilk olma özelliğini taşıyan Ekinciler Demir ve Çelik Sanayi A.Ş’nin değerli yetkililerini burada görmek,ilçemiz için büyük kazançtır.Ekinciler gibi  nice değerli sanayi ve ticari kuruluşları ilçemizde bekliyoruz.”dedi.

Hassa’nın  girişimci İş adamlarından Nuri Gündoğdu’ya ait , muz serası ve soğuk hava deposunun gezilmesinin ardından misafirler ilçeden ayrıldılar.