Eğitimin kahramanları , Kanıyla rekor kırdı

AHA İSTANBUL - Güngören ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kızılay acil kan çağrısına tüm değerleriyle katılarak bir rekora imza attı.

Bir"Can'a Sen Kan ol" sloganıyla harekete geçen Güngören ilçe milli Eğitim müdürlüğü 2 gün süren kan bağış kampanyasıyla, kan toplamada bölgenin rekorunu kırarak son buldu.  Sultan Alparslan Anadolu İmam Hatip lisesi ve  Güngören İTO kız Anadolu İmam Hatip  liselerinde düzenlenen kan bağış kampanyasına milli Eğitim müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ile sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler katıldı. Güngören ilçe milli Eğitim müdürü Ferhat Öztürk'ün koordinasyonunda gerçekleşirken Kızılay sorumlu hekim Dr Kaan Köybaşı ve ekibi tarafından  Kan toplama maratonu sonrasında bir rekora imza atıldı. Sosyal mesafeye dikkat edilerek randevu sistemine göre davet edilen bağışçılar sahur vakitleri ne kadar kanlarını verdiler.  Bu özel günde Güngören ilçe milli Eğitim müdürü Ferhat Öztürk , İstanbul il şube müdürü Yusuf Kahraman, Güngören Gençlik Spor ilçe müdürü Remzi İlhan,  Bakırköy Gençlik Spor ilçe müdürü Metin Albayrak,  ilçe şube müdürlerinden Tahir Uygur, okul müdürlerinden Ahmet Kınacı,  İlyas Danışmaz, Yusuf  Doğan, Sami Öz, Harun Sümbül, Zühal Yenici ve Güngören belediyesi meclisi grup başkanvekili Tarık Kambur, belediye meclis üyesi Abdullah Kayaduman, idari amir Cafer Karaca, MESİMDER Meslek Okulları dernek Başkanı Mustafa Akbaba ve yönetim kurulu , Güngören Malatyalılar dernek başkanı Dursun Kaplan, Trabzonlular  Dernek başkanı İbrahim Yılmaz ile esnaflardan Kenan Şenel ve ismini sayamadığımız çok sayıda özel katılımcı yönetici kampanyaya destek oldular. İki gün süren kan bağış kampanyasında toplamda 338  ünite kan toplanırken sorumlu hekim Dr. Kaan Köybaşı Güngören eğitim camiasının duyarlılığından dolayı teşekkür etti.Toplanan 338 ünite kanlada rekoru ilan duyurdu.  Güngören ilçe milli Eğitim müdürü Ferhat Öztürk'  de çağrıya kulak veren tüm eğitim kahramanlarına tek tek teşekkür etti. 

Kan bağışı kampanyasına kimileri eşleri ile katılırken, kimileri de ilk tahlilde kan seviyeleri yetersiz gelen 70'e yakın kişi kan verememenin üzüntüsünü yaşadılar. 

Kan bağışı kampanyasına katılanlar  sosyal mesafe kurallarına uyarken, dezenfekteden de taviz verilmedi.