Edremit'te "Kadına Şiddete" Tepki…

AHA BALIKESİR-Balıkesir'in Edremit ilçesinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde Edremit Demokrasi Platformu kadınları 'Kadına Şiddeti' protesto etti.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Edremit Demokrasi Platformu kadınları Cumhuriyet Meydanında bir araya gelerek ‘Kadına Şiddeti’ protesto etti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1999 yılında, 25 Kasım’ı “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü” ilan ettiği bu gün kadına yönelik şiddet konusunun gündeme gelmesi, tartışılması ve farkındalık yaratılması sağlanmaya çalıştıklarını açıklayan Edremit Demokrasi Platformu Kadınları bir basın açıklaması yaptı.

KESK, CHP, EMEP, HDP ve ÖDP’li kadınların oluşturduğu Edremit Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Özgül Erdem Coşar, “Erkek egemen sistem her gün kadını daha fazla eve hapsetmeye çalışırken biz kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde bizi anlamak istemeyenlere fıtratımızla cevap veriyoruz. Bedenimizi, emeğimizi, kimliğimizi ve hayatımızı kimsenin hizmetine sunmuyoruz” dedi ve bu mücadelemizde tüm kadınları davet edip, ‘Dünyayı yerinden oynatmaya’ davet etti.

Kadına yönelik şiddetin insan haklarının ihlali olduğunu vurgulayan Coşar, “Her türlü baskı, şiddet ve sömürüye karşıyız. Her gün üç kadının öldürüldüğü, onlarcasının tacize, tecavüze ve şiddete uğradığı için mücadele veriyoruz. Kadına şiddete isyan ediyoruz” dedi.

Edremit Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen ‘Kadına Şiddeti Protesto’ eylemi basın bildirisi okunması ve atılan sloganlar sonrası olaysız bir şekilde dağıldı. 

 

ENVER DOLGUN