Edremit’te “16. Uçurtma şenliği”

AHA BALIKESİR-Balıkesir’in Edremit ilçesi Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen “16. Uçurtma Şenliği”nde dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar ve satranç takımları hediye edildi.

Belediye Başkanı Kamil Saka,“Çocuklarımızın geleceğinin de gökyüzünde uçuşan uçurtmalar gibi özgür ve aydınlık olmasını diliyorum” dedi.
 
Balıkesir’in Edremit ilçesinde her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda geleneksel olarak yapılan Uçurtma Şenliği’nin 16.’sı bu yıl Nisan ayında hava muhalefeti nedeniyle ertelenince, Edremit Belediyesi tarafından Zeytinli Mahallesi Dalyan Sahilinde düzenlendi.
“16. Uçurtma Şenliği”nde Halk oyunları gösterisi, palyaço ve animasyonların ardından en yüksek uçurtma, en dik uçurtma, el yapımı en özgün uçurtma, çuval ve yumurta yarışmaları yapıldı ve dallarında dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar ve satranç takımları hediye edildi.
Yüzlerlerce uçurmanın gökyüzüne salındığı “16. Uçurtma Şenliği”nde çocuklara yüzlerce ücretsiz uçurtma dağıtıldığını ve 15 yıldır yapılan uçurtma şenliğini gecikmelide olsa devam ettirdiklerini belirten Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Bugün ne güzel uçurtmalar gökyüzünde özgürce süzülüyor. Ancak sadece bir uçurtmanın değil, birlikte yüzlerce uçurtmanın gökyüzünde süzülmesinin daha önemli ve anlamlı olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımızın geleceğinin de gökyüzünde uçuşan uçurtmalar gibi özgür ve aydınlık olmasını diliyorum” dedi.
En Dik Uçurtma Yarışmasında: birinci Damla Anlayan, ikinci Tunç Acar, üçüncü Ayberk Edinciklioğlu,
En Yüksek Uçurtma Yarışmasında: birinci Beste Çevik, ikinci Ozan Bağlan, Tuna Esirler,
En Özgün El Yapımı Uçurtma Değerlendirmesinde: birinci Emre Bodur, ikinci Sıla Erdoğan, üçüncü Yağız Baygın,
Çuval Yarışmasında: birinci Muhammet Ateş, ikinci Bahar Dokur, üçüncü Betül Uysal,
Kaşıkla Yumurta Yarışmasında: birinci Doğa Şener, ikinci Betül Uysal, üçüncü Bahar Dokur oldu.
Edremit Belediyesi tarafından yarışmada birinci gelenlere tablet bilgisayar, ikincilere satranç takımı, üçüncülere de aileleri ile birlikte yemek hediye edildi. Dereceye girenlere ödülleri CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, Belediye Meclis Üyeleri Tayfun Gerkuş, Müberra Uyar Karaca ve CHP Edremit İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülen Üstüner tarafından verildi. 
 
ENVER DOLGUN