Edremit Körfezinde Deprem Gerçeği

Ege Denizinde süren depremler yanı sıra Balıkesir'de son 48 saat içerisinde en şiddetlisi 3,8 olan 21 deprem meydana gelmesi halkı tedirgin etti.

Edremitli sanayici Ali Rıza Timur, Edremit Körfezindeki fay hatlarının uzun olmadığını söyledi.

 

Ege Denizinde uzun süredir devam eden depremler yanı sıra Balıkesir’de son 48 saat içerisinde deprem fırtınasının yaşanıyor. Balıkesir’de 21 deprem meydana gelmesi ve depremlerin en şiddetlisi 3,8 olması ve şiddetli hissedilmesi halkı tedirgin ettiği açıklandı.                                                                                              

  1945 yılında Küçükkuyu’da meydana gelen depremin 7 şiddetinde olduğu bilgisini veren Edremitli sanayici Ali Rıza Timur, “Edremit körfezindeki fay hatları uzun değil. Bölgede büyük deprem riski oldukça az. Önemli olan zeminin sağlamlığıdır” dedi.                                                                                    

  Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, Balıkesir'de son 48 saat içinde büyüklükleri 2 ile 3,8 arasında değişen 21 deprem meydana geldiği açıklandı.                                                       Balıkesir'de sabah 08.48'de kaydedilen 3,8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü il merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Karesi ilçesine bağlı Kabakdere Mahallesi olarak bildirildi.

 ENVER DOLGUN