EDREMİT'İN EN BÜYÜK CAMİSİ AÇILIŞA HAZIR

AHA BALIKESİR- Edremit'in Gazicelal Mahallesinde 7 Haziran 2012 tarihinde temeli atılan 'Edremit Alsancak Camisi' açılışa hazır. Hacı Abdurrahman Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Musa Umutlu, camiye yardım eden tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Edremit’in Gazicelal Mahallesi 75. nci Yıl İlköğretim Okulu karşısı 2 Bin metrekarelik alanda 7 Haziran 2012 tarihinde temeli atılan ve Edremit’in en büyük camisi olan “Edremit Alsancak Camisi” 1 Haziran Pazartesi günü saat açılışı yapılacak.

Açılışa tüm Edremit halkını beklediğini belirten Hacı Abdurrahman Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Musa Umutlu, Başkan Yardımcıları Seyfettin Sezgin ve Bedrettin Bircan, Alsancak Camisinin 650 metrekare kapalı alanı ile kadınlara ait ibadet yerleri ve öğrenciler için özel Yarışma Salonlarının hazır hale geldiğini, ibadet yapılabilen kapalı alanında aynı anda 2000 kişinin ibadet yapılabileceği açıklandı.

Alsancak Camisi”nin Sadece halıları, avizeleri, dışarıda tuvaletler, abdesthane, şadırvanlar ve çevrenin düzenlemesi kaldığını, hayırseverlerden önemli destek aldıklarını ifade eden Başkan Musa Umutlu, “Edremit Alsancak Camisi”nin iki yıl içerisinde tamamı bitirilerek ibadete açılacağını müjdelemiştik. Camimiz iki yılda hızlı bir şekilde tamamladık. 7 Haziran 2012 tarihinde temelini attığımız “Edremit Alsancak Camisi” 1 Haziran Pazartesi günü saat 12.30’da açılışını yapacağız” dedi.

Bu güne kadar camiye yardım eden tüm hayırseverlere teşekkür eden Umutlu, Açılışta Türkiye’nin en seçkin hafızlarından Hafız İbrahim, Adussamet yazıcı, Mustafa Kızılcaoğlu, Ayhan Polat, Beytullah Özdemir ve Süleyman Süngü’nün okuyacağı mevlit ve Kuranı Kerim ile açılışın yapılacağı bilgisini verdi.

 

 

HABER- ENVER DOLGUN