Edremit Belediye Sarayı ‘tc’ Lendi

AHA BALIKESİR-Balıkesir’in Edremit ilçesi Belediye Sarayı CHP’li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın talimatı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan T.C. yazısı ilavesi ile taçlandırıldı. Saka, “T.C., Türkiye Cumhuriyeti’nin gurur tablosudur” dedi.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde TBMM’sinin küçük bir projesi olarak 2007 yılında AK Partili eski Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey zamanında temeli atılan, MHP’li Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç tarafından 11.11.2011 günü saat 11.00’tarihinin özel bir gün kurdelesi kesilerek hizmete açılan Edremit Belediye Sarayı CHP’li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından ‘TC’ ilavesi ile taçlandırıldı.



“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük fedakârlıklar göstererek bizlere armağan ettikleri bu topraklar Türkiye Cumhuriyeti’nin gurur tablosudur. Bu topraklar üzerinde, halkımızın teveccühleri ile göreve gelmiş olan biz yöneticilerin asli görevlerinden birisi de halkın isteklerini hayata geçirmektirç.” diyen Başkan Saka, “Vatandaşlarımızın bu yöndeki talepleri bizim görüşümüzle de aynı paralelde olduğu için büyük bir kıvanç duyarak belediye hizmet binamızın önündeki Edremit Belediyesi ibaresinin önüne Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan T.C.’yi ekledik” dedi.



Türkiye’de birçok devlet ve kamu işletmelerinde kaldırılan ‘TC’ ye tepki verilmesi sonrası Edremit Belediye Sarayı CHP’li Edremit Belediye tarafından “EDREMİT BELEDİYESİ 11. 11. 2011” yazısına, ‘TC’ harfleri ilave edildi ve  “TC EDREMİT BELEDİYESİ 11. 11. 2011” tabelasına çevrildi.



SARAY SATILAMADI VE “11.11.2011” GÜNÜ SAAT 11.00’DE HİZMETE GİRDİ



MHP’li Edremit eski Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ın yeni Belediye Sarayına geçmek istememesi üzerine yeni Belediye Sarayını kiraya verilmesi için 3 kez ihaleye çıkarttı. Talep olmadığını görünce ‘Edremit Hükümet Konağı’ olarak satılması ve son olarak ta ‘Balıkesir Üniversitesine’ satılmak istendi. Edremit Belediye Sarayının kesin tesliminden bir yıl sonra Edremit Belediye Meclisi aldığı sürpriz bir karar ile Edremit Belediyesinin yeni Belediye Sarayına geçeceği açıklandı ve “11.11.2011” günü saat 11.00’de hizmete gireceğini müjdelendi.



Edremit ilçesinde 2007 yılında AK Partili eski Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey zamanında temeli atılan, 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde MHP’den Edremit Belediye Başkanı seçilen Tuncay Kılıç tarafından bir yıl önce teslim alındı.



Edremit Belediye Sarayı Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu ile Ayşe Nedret Akova ve Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç tarafından 11.11.2011 günü saat 11.00’tarihinin özel bir gün kurdelesi kesilerek hizmete açılmıştı.



SARAYIN YARISI BELEDİYE, DİĞER YARISI KİRADA



Edremit'te Eski Garaj yeri olarak bilinen, Yılmaz Akpınar Bulvarını Faruk Serpil Parkını bütünleştiren, 3.731,39 metrekare alanda yapılan Edremit Belediye Sarayı, 15 bin 736 metrekarelik iki katlı bodrum, zemin kat, üç katlı hizmet birimleri binası, nikâh salonu ve yemekhane, iki katlı başkanlık binası ve meclis binasından oluştu. 



Edremit Belediye Sarayının bodrum katlarında 200 araç kapasiteli otopark, teknik servisler, depo, arşiv ve sığınak birimleri yer almaktadır.



Zemin kat ve diğer 3 katında hizmet birimleri yapılacak başkanlık birimi vatandaşların irtibatı açısından hizmet birimleri ile içeriden bağlantılı ve dış bağlantısı da sağlandı. Edremit Belediye Sarayının diğer yarısı kiraya verildi ve geri ödemeleri karşılamaktadır.



BELEDİYE SARAYININ AÇILIŞI MÜHTEŞEM OLMUŞTU…



Edremit Belediye Sarayı 11 Kasım 2011 tarih ve saat 11.00’da yapılan tarihi açılışına Balıkesir eski Valisi Yılmaz Arslan, Edremit eski Kaymakamı Osman Tunç, Burhaniye eski Kaymakamı Ali Uslanmaz, Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu ve Ayşe Nedret Akova, Balıkesir eski Belediye Başkanı İsmail Ok, Havran eski Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Altınoluk eski Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Akçay eski Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Güre eski Belediye Başkanı Kamil Saka, Zeytinli eski Belediye Başkanı Hasan Arslan, Gömeç eski Belediye Başkanı Naim Kocabıyık, Karaağaç eski Belediye Başkanı Arif Efetekin, Büyükdere eski Belediye Başkanı Hüseyin Asarlı, ETO eski Başkanı Mehmet Ertaş, Sinema sanatçısı Yılmaz Köksal, siyasi partiler ilçe başkanları yanı sıra Edremit halkı katılmıştı. 



ENVER DOLGUN