Edremit Belediye Sarayı tc Lendi
AHA BALIKESİR-Balıkesirin Edremit ilçesi Belediye Sarayı CHPli Edremit Belediye Başkanı Kamil Sakanın talimatı ile Türkiye Cumhuriyetinin kısaltması olan T.C. yazısı ilavesi ile taçlandırıldı. Saka, T.C., Türkiye Cumhuriyetinin gurur tablosudur dedi.
Balıkesirin Edremit ilçesinde TBMMsinin küçük bir projesi olarak 2007 yılında AK Partili eski Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey zamanında temeli atılan, MHPli Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç tarafından 11.11.2011 günü saat 11.00tarihinin özel bir gün kurdelesi kesilerek hizmete açılan Edremit Belediye Sarayı CHPli Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından TC ilavesi ile taçlandırıldı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük fedakârlıklar göstererek bizlere armağan ettikleri bu topraklar Türkiye Cumhuriyetinin gurur tablosudur. Bu topraklar üzerinde, halkımızın teveccühleri ile göreve gelmiş olan biz yöneticilerin asli görevlerinden birisi de halkın isteklerini hayata geçirmektirç. diyen Başkan Saka, Vatandaşlarımızın bu yöndeki talepleri bizim görüşümüzle de aynı paralelde olduğu için büyük bir kıvanç duyarak belediye hizmet binamızın önündeki Edremit Belediyesi ibaresinin önüne Türkiye Cumhuriyetinin kısaltması olan T.C.yi ekledik dedi.
Türkiyede birçok devlet ve kamu işletmelerinde kaldırılan TC ye tepki verilmesi sonrası Edremit Belediye Sarayı CHPli Edremit Belediye tarafından EDREMİT BELEDİYESİ 11. 11. 2011 yazısına, TC harfleri ilave edildi ve TC EDREMİT BELEDİYESİ 11. 11. 2011 tabelasına çevrildi.
SARAY SATILAMADI VE 11.11.2011 GÜNÜ SAAT 11.00DE HİZMETE GİRDİ
MHPli Edremit eski Belediye Başkanı Tuncay Kılıçın yeni Belediye Sarayına geçmek istememesi üzerine yeni Belediye Sarayını kiraya verilmesi için 3 kez ihaleye çıkarttı. Talep olmadığını görünce Edremit Hükümet Konağı olarak satılması ve son olarak ta Balıkesir Üniversitesine satılmak istendi. Edremit Belediye Sarayının kesin tesliminden bir yıl sonra Edremit Belediye Meclisi aldığı sürpriz bir karar ile Edremit Belediyesinin yeni Belediye Sarayına geçeceği açıklandı ve 11.11.2011 günü saat 11.00de hizmete gireceğini müjdelendi.
Edremit ilçesinde 2007 yılında AK Partili eski Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey zamanında temeli atılan, 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde MHPden Edremit Belediye Başkanı seçilen Tuncay Kılıç tarafından bir yıl önce teslim alındı.
Edremit Belediye Sarayı Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu ile Ayşe Nedret Akova ve Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç tarafından 11.11.2011 günü saat 11.00tarihinin özel bir gün kurdelesi kesilerek hizmete açılmıştı.
SARAYIN YARISI BELEDİYE, DİĞER YARISI KİRADA
Edremit'te Eski Garaj yeri olarak bilinen, Yılmaz Akpınar Bulvarını Faruk Serpil Parkını bütünleştiren, 3.731,39 metrekare alanda yapılan Edremit Belediye Sarayı, 15 bin 736 metrekarelik iki katlı bodrum, zemin kat, üç katlı hizmet birimleri binası, nikâh salonu ve yemekhane, iki katlı başkanlık binası ve meclis binasından oluştu.
Edremit Belediye Sarayının bodrum katlarında 200 araç kapasiteli otopark, teknik servisler, depo, arşiv ve sığınak birimleri yer almaktadır.
Zemin kat ve diğer 3 katında hizmet birimleri yapılacak başkanlık birimi vatandaşların irtibatı açısından hizmet birimleri ile içeriden bağlantılı ve dış bağlantısı da sağlandı. Edremit Belediye Sarayının diğer yarısı kiraya verildi ve geri ödemeleri karşılamaktadır.
BELEDİYE SARAYININ AÇILIŞI MÜHTEŞEM OLMUŞTU
Edremit Belediye Sarayı 11 Kasım 2011 tarih ve saat 11.00da yapılan tarihi açılışına Balıkesir eski Valisi Yılmaz Arslan, Edremit eski Kaymakamı Osman Tunç, Burhaniye eski Kaymakamı Ali Uslanmaz, Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu ve Ayşe Nedret Akova, Balıkesir eski Belediye Başkanı İsmail Ok, Havran eski Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Altınoluk eski Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Akçay eski Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Güre eski Belediye Başkanı Kamil Saka, Zeytinli eski Belediye Başkanı Hasan Arslan, Gömeç eski Belediye Başkanı Naim Kocabıyık, Karaağaç eski Belediye Başkanı Arif Efetekin, Büyükdere eski Belediye Başkanı Hüseyin Asarlı, ETO eski Başkanı Mehmet Ertaş, Sinema sanatçısı Yılmaz Köksal, siyasi partiler ilçe başkanları yanı sıra Edremit halkı katılmıştı.
ENVER DOLGUN