Edirne İl Jandarma Komutanlığı FETÖ/PDY'i Kaçarken Kıskıvrak Yakaladı.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı olan şahısları yasal olmayan yollar ile yurt dışına kaçerken Edirne İl Jandarma Komutanlığı tarafından yakalandılar.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı tarafından, bazı FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı şahısların büyük meblağlar karşılığında organizatörler tarafından yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılacakları duyumu alınmış olup, yapılan operasyon sonucu; 22 Aralık 2016 saat 03.00 sıralarında Keşan-Malkara karayolunun 4’üncü km.si Yenimuhacir beldesi mevkiinde M.D. yönetimindeki 61 TC … plakalı araç durdurulmuş olup, araç içerisinde bulunan Ankara Gazi Üniversitesinde Doçent öğretim görevlisi olarak görev yapmakta iken, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle görevlerinden ihraç edilen M.U., eşi E.U. isimli şahıslar (3) çocukları ve araç şoförü M.D. yakalanmış, öğretim görevlileri M.U., E.U. ve araç şoförü M.D. gözaltına alınmış, çocuklar yakınlarına teslim edilmiştir.

 

       Organizatör olarak gözaltına alınan araç şoförü M.D.’nin; 20 Aralık 2016 günü Edirne İl J.K.lığı tarafından yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarken, Meriç ilçesinde FETÖ/PDY ile bağlantılı E.Z., M.Y., F.K.’nin yakalandığı, FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmaktan aranan M.Z.’nin Meriç nehrine atlayarak gözden kaybolduğu olayın da şüphelisi olduğu tespit edilmiştir.