Dr. Ali Osman Çolak, "Nerede Kalmıştık"

Arnavutköy Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Ali Osman Çolak, yol arkadaşlarıyla tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Arnavutköy İlçesi’nde çıtayı yükseltmek için yola çıkan Başkan Aday adayı Dr. Ali Osman Çolak, tanıtım toplantısını yol arkadaşlarıyla birlikte basın karşısına çıkarak gerçekleştirdi. Kahvaltıyla başlayan tanıtım toplantısında dikkat çeken açıklamalar yapan Dr. Çolak, basın mensuplarının sorularını cevaplayarak akıllarda kalan soru işaretlerine noktayı koydu. 

Tanıtım Toplantısında Dr. Ali Osman Çolak’ı yalnız bırakmayan yol arkadaşları Atasporları Konfederasyon Başkanı Hacı Sürmeneli, eski Meclis üyeleri İhsan Çalışkan, Vedat Ataman ve Münir Soy ile birlikte birbirinden değerli konuk katıldı. Arnavutköy’ün tanınmış gazetecilerinden Mustafa Teke, Taylan Ergün, Kerim Güney ve Orhan Şimşek gibi basın mensupları basın toplantısında yerini aldı.

Hadımköy Belediye Başkanlığı yaptığı dönemi referans gösteren Dr. Ali Osman Çolak, Hadımköy ve Arnavutköy ayrımını geride bırakarak Arnavutköy altında birleşen tüm belediyeleri tek bir ilçe olarak görmeye başlamaları gerektiğini dile getirerek, “Yola çıkma amacımız beraber yaşadığımı bu bölgeye hizmet etmektir. Alacağımız davayı layıkıyla devralarak çitayı yükselterek hem eğitim, hem ekonomi hemde sporda vatandaşlarımızı refaha kavuşturmak istiyoruz” dedi.

istihdamın öneminden bahsederek konuşmasına devam eden Dr. Çolak, “Türkiye 2023 hedefleri kurarken biz nitelikli eleman yetiştirebiliriz. Havaalanı açılıyor ama ilçemizde yetenekli iş gücü yok çünkü hazırlığı yapılmadı. Bunun için Arnavutköy’de uçuş eğitimi veren havaalanı personeli yetiştirebilecek eğitim kurumları açılmalıdır. Spora meraklı bir milletiz ama hem Arnavutköy’de hem Hadımköy’de spor kulüplerimiz dökülüyor. Ekibimde çok yetenekli spor adamlarıda var ki, Arnavutköy sadece havaalanı ve Kanal İstanbul’la anılmasın sporda da eğitimde, sanattada marka olsun” diyerek nitelikli iş gücünden bahsetti.

Yönetim planı hakında da konuşan Dr. Çolak, “ Danışma meclisi sadece teşkilat üyeleriyle değil tüm vatandaşlarla mahalle mahalle istişare ederek yapılır. Hadımköy Belediye Başkanlığım zamanında her ay toplantılar yapılır, istek ve şikayetler dinlenir birdahaki toplantıya kadar sorunların üzerinde durularak sıkıntılar giderilmeye çalışılırdı. Her hatayı düzelteceğiz demiyoruz ama tüm imkanlarımızla sorunları gidermeye çalışacağız” dedi. 

Konuşmasına devam eden Dr. Ali Osman Çolak sosyal yaşantıyada parmak basarak, “Tüm İstanbul’un sorunu olsada, Arnavutköy’ün tüm mahallerindeki parklarda ve metruk binalarda barınan bağımlılıkla savaşmalıyız. Özellikle Arnavutköy bağımlılıkla ve esrar satıcılarıyla anılmamalıdır. Evlatlarımıza sahip çıkarak bu bataktan onları kurtarmalıyız. Bizim sanayilerimiz olduğu gibi beldelerimizde tarım ve hayvancılık var. Tarım alanlarımız çok geniş bunların hepsi ayrı ayrı projeler. Hepsi içinde gerekli projeler oluşturarak gelişmesi için harekete geçmeliyiz” diyerek sosyal yaşantı ve ekonomiyi vurguladı.

Esnafların sıkıntılarına da değinen Dr. Çolak, “Esnaflarımızın en büyük sıkıntısı yolların dar olması ve otoparkların yetersiz olmasıdır. Eğer araçlar dükkan önlerinde duramazlarsa esnaflarımız ne kazacaktır. Bunların ivedilikle çözüme kavuşturulması gerekmektedir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Dr. Ali Osman Çolak konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayarak tanıtım toplantısını sonlandırdı.